Politie Gelderland-Zuid

Drie aanhoudingen na tonen wapen op school

Tiel, 05-07-2007 o Donderdagmiddag zijn door de politie drie personen aangehouden naar aanleiding van een bedreigende situatie op een school in Tiel. Een 18-jarige Tielenaar toonde een wapen aan de docent, die vervolgens de politie waarschuwde.

Rond 12.45 uur kwam de melding bij de politie binnen dat de man met een wapen in de school zou lopen. Hierop is door de school het pand ontruimd in overleg met de politie.
Toen de man niet meer in het pand werd aangetroffen, zochten meerdere agenten in de omgeving. Op de Dr. Schaepmanstraat werd de 18-jarige verdachte en een 17-jarige Tielenaar lopend aangetroffen. Beiden zijn aangehouden voor bedreiging.
Om 16.45 uur is een 20-jarige Tielenaar in zijn woning aangehouden. Hij had het wapen dat eerder getoond zou zijn, in zijn bezit. Het gasdrukpistool is in beslag genomen.

Onderzoek

Vanmiddag hebben rechercheurs met meerdere getuigen gesproken. Ook de docent heeft zijn verhaal op het politiebureau verteld en aangifte gedaan. De verdachten zitten voorlopig vast en worden verhoord.(01)