Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Jongen breekt pols

Apeldoorn, 05-07-2007 o De politie is een onderzoek gestart naar een incident waarbij een 10-jarige jongen op vrijdag 29 juni zijn pols brak. De politie is op zoek naar tips en getuigen.

Het incident deed zich tussen 12.55 en 13.05 uur voor ter hoogte van de bussluis op de Lupineweg. De jongen skeelerde over de Lupineweg in de richting van de Lage Landenlaan toen hem drie jongens op de fiets tegemoet kwamen. De achterste jongen stuurde, volgens de verklaring van het slachtoffer, in zijn richting en stak zijn been uit. Hierbij kwam de jongen te vallen. Het gevolg was een gecompliceerde polsbreuk waarbij het slachteroffertje nog diezelfde dag is geopereerd.

De politie heeft een signalement van de jongen op de fiets die het ongeval kennelijk veroorzaakt heeft: het is een blanke jongen tussen de 14 en 16 jaar oud met een normaal postuur en donkerblond haar en bruine ogen. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een trui met blauw, rood en legergroen en witte sportschoenen met goudkleurige accenten. Hij had een lichtrode rugzak en fietste op een blauwe mountainbike met voorop een schildje van Mazda. De politie is op zoek naar tips en getuigen en naar de bestuurder van een grijze Mercedesbus die mogelijk getuige is geweest van deze mishandeling. Men kan reageren via telefoonnummer 0900 8844.