AutoRai

SEAT Leon Cupra âGTI van het Jaarâ in Griekenland

(7/5/2007)
De SEAT Leon is een groot succes in heel Europa. Na recent in Spanje de onderscheiding âSporty Car of the Year 2007â te hebben ontvangen, werd de Leon Cupra in Griekenland zojuist de titel âGTI van het Jaar 2006-2007â toegekend.

Lezers van het automagazine â4-TROHOIâ verkozen de Leon Cupra boven elf rivalen na een dag vol intensieve tests op het Megara-circuit. De Leon Cupra kreeg 26% van de stemmen en eindigde daarmee vóór de Renault Clio RS (20%), de Honda Civic Type R (14%) en de VW Golf GTI Edition, die 13% van de stemmen kreeg.

Topprestaties
De Leon Cupra, die is uitgerust met de 240 pk sterke 2.0 TSI-motor, is SEATâs krachtigste model voor de openbare weg en zijn prestaties zijn van absoluut topniveau â een topsnelheid van 247 km/u en een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u in slechts 6,4 seconden.

De âGTI van het Jaarâ verkiezing werd voor de derde maal georganiseerd in Griekenland, het land waar de SEAT Leon eerder al twee gerenommeerde onderscheidingen mocht ontvangen. Allereerst kreeg hij afgelopen december tijdens de eerste editie van de âCar of 2007â verkiezing de hoogste score van een jury bestaande uit 27 autojournalisten. Bovendien won de SEAT Leon tevens de âHellenic Car of the Year 2007â, eveneens tijdens de eerste editie van de verkiezing in december 2006. De winnende stemmen werden uitgebracht door de lezers van de zeven belangrijkste Griekse automagazines.