Ingezonden persbericht


5 juli 2007

Postini presenteert oplossingen voor communicatiebeveiliging en compliance

Geïntegreerde suite van on-demand oplossingen aanzienlijk uitgebreid

Postini - wereldwijd leider in on-demand communicatiebeveiliging en compliance-oplossingen voor e-mail, instant messaging en het web - presenteert nieuwe aanvullingen en verbeteringen op zijn geïntegreerde suite van Software as a Service-oplossingen. Postini's producten beveiligen bedrijven tegen in- en externe dreigingen voor de communicatie via internet. Zij beheren tevens de bedrijfsregelgeving op dit gebied en beveiligen het intellectueel eigendom van de klant. De privacy wordt met de producten van Postini gegarandeerd evenals compliance met juridische en industriële regels voor e-mail en instant messaging.

Berichtarchivering
Met Postini's oplossingen voor berichtarchivering kunnen bedrijven gecentraliseerd en on-demand e-mails en instant messages archiveren. Het is ook mogelijk om de werknemers selfservice-mogelijkheden toe te kennen voor zoek- en terughaalfuncties. Deze oplossingen vereenvoudigen het identificeren en zo nodig herstellen van informatie, waardoor HR-, IT- of juridisch-gerelateerde vragen eenvoudig te beantwoorden zijn. Nieuwe mogelijkheden zijn onder andere:
* Onderzoeksbeheer - Nieuwe functies voor onderzoeksbeheer maken het gemakkelijker en kostefficiënter om het ontdekkingsproces, inclusief compliance, te beheren.
* Productiviteit voor zakelijke gebruikers en IT-organisaties - De nieuwe Postini Personal Archive en Postini Toolbar bieden zakelijke gebruikers desktop-toegang tot gearchiveerde berichten, waardoor ze zonder hulp van IT verloren of verwijderde berichten kunnen achterhalen.

E-mail encryptie-oplossingen
Deze oplossingen leveren veilige, op regelgeving gebaseerde e-mail encryptie die is ontworpen om de privacy te bewaken, IP-lekken te voorkomen en compliance met interne zakelijke regels en (inter)nationale regelgeving mogelijk te maken. Met Postini's nieuwe e-mail encryptie kunnen zakelijke gebruikers direct veilig versleutelde e-mails sturen naar iedereen. Deze e-mails kunnen eenvoudig worden ontsleuteld, bekeken en beantwoord binnen de inbox.

E-maibeveiliging
Postini's e-mailbeveiliging is verbeterd met nieuwe innovaties zoals:
* Aanpasbare heuristiek - Nieuwe algoritmes detecteren bot-net-aanvallen en bieden er bescherming tegen. Tevens zijn er nieuwe algoritmes voor geavanceerde scans en beelddetectie. Zo kan op beeld gebaseerde spam nu worden opgespoord en geblokkeerd.
* Verbeterde netwerkintelligentie - Postini's Threat Information Network (PTIN) is aanzienlijk verbeterd op de gebieden van performance en het delen van data. Dit zorgt voor vroege detectie en blokkering van zero-hour spam en virusuitbraken.
* Binaire datascanning - De verbeterde content-inspectiemogelijkheden voor binaire en gecomprimeerde bestanden blokkeren malware en zorgen ervoor dat vertrouwelijke informatie het bedrijf niet verlaat.

Webbeveiliging
Postini's webbeveiliging beschermt bedrijven tegen webgebaseerde dreigingen en ondersteunt regelgeving voor correct webgebruik.
* Vooraf gescande zoekresultaten - Nieuwe classificatie van zoekresultaten met een waarschuwingssysteem voor populaire zoekmachines zoals Google, Yahoo! en MSN. Gebruikers worden snel gewaarschuwd voor zoekresultaten die gelinkt zijn aan sites die malware of ongepaste content bevatten.
* Intelligente webbeveiliging - Nieuwe intelligente webbeveiliging blokkeert de toegang tot website-onderdelen die conflicteren met gebruikersregelgeving of die kwaadaardige content bevatten. Hierdoor is er onbeperkt toegang tot de rest van de site.

Platformdiensten
Postini's oplossingen zijn gebouwd op een uniek ontworpen on-demand platform dat gecentraliseerd beheer van het online communicatiebeleid mogelijk maakt. Nieuwe capaciteiten zijn onder andere:
* Vernieuwd Postini Message Center - Deze nieuwe gebruikersinterface verenigt gebruikerstoegang voor alle Postini-oplossingen en biedt vereenvoudigde navigatie en verbeterde productiviteit. Daarnaast vermindert het de kosten van IT-beheer.
* Vernieuwde Postini-webdiensten - De nieuwe webdiensten maken geautomatiseerde en naadloze verbinding mogelijk tussen Postini's systemen en die van Postini-klanten en -partners, gebaseerd op open internetstandaarden.

Partners omarmen Postini-oplossingen
Meer dan 1.700 zakelijke partners over de hele wereld bieden toegevoegde waarde aan de Postini-oplossingen. Nieuwe Postini-partners in EMEA zijn Controlware, dns, Gradian Systems, Infratects en Vaices.

Beschikbaarheid
Postini's nieuwe geavanceerde on-demand oplossingen voor communicatiebeveiliging en compliance zijn vanaf nu verkrijgbaar.

VOOR DE REDACTIE

Over Postini
Postini is wereldwijd marktleider op het gebied van on-demand communicatiebeveiliging, compliance en productiviteitsoplossingen voor email, instant messaging en internet. Postini's diensten zijn ontworpen om klanten te beschermen tegen virussen, spam, phishing, fraude en andere aanvallen. Tevens helpt Postini zijn klanten berichten te versleutelen om de vertrouwelijkheid en privacy te verzekeren en archiveert het de communicatie om compliance te garanderen en voorbereidingen te treffen voor e-discovery.

Meer dan 36.000 organisaties vertrouwen dagelijks op Postini voor hun bescherming tegen een scala aan dreigingen en daarmee betrouwbare communicatie te garanderen. Postini helpt deze klanten ook om compliant te zijn en juridische risico's te verminderen en intelligent beheer en naleving van het bedrijfsbeleid mogelijk te maken. Hiermee worden het intellectueel eigendom, de reputatie en de zakelijke relaties van een organisatie beschermd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Postini op info@postini.com of de website bezoeken http://www.postini.com.

###

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met René van den Nieuwenhof van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: renev@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com

LEWIS Communications BV - KvK 14066694 - Hoevenweg 29 - 5652 AW - Eindhoven