Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Fietsster raakt gewond                        |
Een 82-jarige fietsster uit Apeldoorn is woensdagmorgen (04/07) gewond geraakt, nadat ze tegen een geparkeerde auto was gebotst. De vrouw had een hoofdwond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 10.35 uur op de Asselsestraat. Een 12-jarige jongen fietste over de Asselsestraat richting Nieuwstraat. Op de rijbaan stond een bestelbus geparkeerd en de jongen fietste er links langs. Uit tegenovergestelde richting kwam de 82-jarige aanfietsen. Zij kwam tegen het achterwiel van de fiets van de jongen terecht en raakte hierdoor uit balans. Hierdoor botste ze tegen een geparkeerde auto en kwam ten val, waardoor de vrouw gewond raakte aan haar hoofd. Ze werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Apeldoorn - Kop-staart aanrijding; 1 gewonde              |
Op de Prins Willem-Alexanderlaan vond woensdagmiddag (04/07) een aanrijding plaats waarbij vier auto's betrokken waren. Een 46-jarige automobiliste uit Apeldoorn liep hierbij nekletsel op.

Het ongeval gebeurde rond 17.25 uur. De Apeldoornse had te laat door dat voor het verkeerslicht op de Prins Willem-Alexanderlaan drie auto's stilstonden. Een aanrijding was het gevolg, waarbij elke auto tegen de auto daarvoor botste. In de auto van de Apeldoornse en de auto voor haar werden enkele kinderen vervoerd. De kinderen werden allen onderzocht door ambulancepersoneel maar bleken ongedeerd. De automobiliste uit Apeldoorn had een pijnlijke nek, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

|     |Apeldoorn - Automobiliste onder invloed alcohol           |
Een 50-jarige automobiliste uit Apeldoorn bleek in de nacht van woensdag op donderdag (05/07) bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De vrouw kreeg een rijverbod van 6 uur en de politie maakt proces verbaal op.

De vrouw werd rond 02.50 uur gecontroleerd op de Ravenweg omdat zij opviel door haar slingerend rijgedrag. Zij bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. De vrouw blies op het politiebureau 1,3 prom. Hierop kreeg ze het rijverbod en zal proces verbaal opgemaakt worden.

|     |Apeldoorn - Diefstal sportschoenen uit oplegger           |
Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag (05/07) tenminste twaalf paar sportschoenen weggenomen uit een vrachtwagen met oplegger. De politie is een onderzoek gestart.

De vrachtwagen met oplegger, met daarin een vracht sportschoenen stond geparkeerd op parkeerplaats De Brink langs de A50. Van de oplegger werd het dekzeil opengesneden en vervolgens de schoenen weggenomen. De chauffeur ontdekte de diefstal rond 04.00 uur. De politie is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844.

|     |Apeldoorn - Apeldoorner voor vernieling aangehouden       |
De politie heeft woensdagavond (04/07) een 40-jarige Apeldoorner aangehouden voor het vernielen van een ruit. Een 26-jarige Apeldoorner die zich met de aanhouding bemoeide, werd eveneens aangehouden. De 40-jarige werd ingesloten. De 26-jarige werd gehoord en kon daarna naar huis.

Bij de politie werd rond 21.30 uur gemeld dat er aan het Sophiaplein een ruit was vernield. Getuigen konden de politie vertellen waar de man was heengelopen en mede door het opgegeven signalement kon de Apeldoorner worden aangehouden op de Stationsdwars-straat. Tijdens de aanhouding kwam een 26-jarige Apeldoorn aanrennen en wilde de agenten te lijf gaan. Hierbij vloog een vleesmes uit zijn jaszak, waarna de man ook werd aange-houden. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau. De 26-jarige werd gehoord en kon zijn weg vervolgens. De 40-jarige werd in verband met het onderzoek ingesloten. Proces-verbaal tegen hen wordt opgemaakt.

|     |Hoog Soeren/ Apeldoorn - Bliksem slaat in                 |
Tijdens een hevige onweersbui is woensdagmorgen (04/07) in Hoog Soeren en in Apeldoorn de bliksem ingeslagen. Hierbij ontstond brand in een schuur in Hoog Soeren. In Apeldoorn sloeg de bliksem in in een boom. Er raakte niemand gewond.

Rond 08.00 uur kreeg de politie de melding dat er door blikseminslag brand was ontstaan in een schuur aan de Hoog Soeren. De melder verklaarde dat hij een donderklap hoorde en een vuurbal in de richting van de schuur zag gaan, waardoor de brand ontstond. De brandweer heeft de brand geblust. In Apeldoorn is rond 08.20 uur de bliksem ingeslagen in een boom aan de Edisonlaan. Door de klap lagen er stukken hout verspreid over de weg. In beide gevallen raakte niemand gewond.

|     |Apeldoorn - Veel boetes bij politiecontrole               |
De politie heeft woensdagmiddag en -avond (04/07) een verkeerscontrole gehouden op verschillende locaties in Apeldoorn en Loenen. Hierbij werd onder andere gelet op te hard rijden, het dragen van de gordel en het negeren van de gesloten verklaring op de Vrijenbergweg in Loenen.

De politie heeft in de middag en avond gecontroleerd op de Adelaarslaan, Talingweg, Lange Amerikaweg en de Arnhemseweg in Apeldoorn. Verder werd gecontroleerd op de Vrijenbergweg in Loenen. In alle gevallen werd op overtredingn gelet die de verkeersveiligheid van de bestuurder of anderer verkeersdeelnemers in gevaar kunnen brengen.

Hierbij vielen onder meer de volgende boetes: 16 x te hard rijden in de 30-km zone, 2x rijden op de bromfiets zonder helm, 11x niet dragen autogordel, 1x rem defect, 2x opgevoerde bromfiets, 1x geen voorrang verlenen aan voetganger op zebrapad, 1x niet handsfree bellen in de auto, 1x rijden door rood licht en 36x negeren van de gesloten verklaring van de Vrijenbergweg in Loenen.

|     |Apeldoorn - Jongen breekt pols                            |
De politie is een onderzoek gestart naar een incident waarbij een 10-jarige jongen op vrijdag 29 juni zijn pols brak. De politie is op zoek naar tips en getuigen.

Het incident deed zich tussen 12.55 en 13.05 uur voor ter hoogte van de bussluis op de Lupineweg. De jongen skeelerde over de Lupineweg in de richting van de Lage Landenlaan toen hem drie jongens op de fiets tegemoet kwamen. De achterste jongen stuurde, volgens de verklaring van het slachtoffer, in zijn richting en stak zijn been uit. Hierbij kwam de jongen te vallen. Het gevolg was een gecompliceerde polsbreuk waarbij het slachteroffertje nog diezelfde dag is geopereerd.

De politie heeft een signalement van de jongen op de fiets die het ongeval kennelijk veroorzaakt heeft: het is een blanke jongen tussen de 14 en 16 jaar oud met een normaal postuur en donkerblond haar en bruine ogen. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een trui met blauw, rood en legergroen en witte sportschoenen met goudkleurige accenten. Hij had een lichtrode rugzak en fietste op een blauwe mountainbike met voorop een schildje van Mazda. De politie is op zoek naar tips en getuigen en naar de bestuurder van een grijze Mercedesbus die mogelijk getuige is geweest van deze mishandeling. Men kan reageren via telefoonnummer 0900 8844.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --