Politie Groningen

Provincie Groningen, 05-07-2007

Harkstede: aanhoudingen na diefstal

De politie heeft woensdagnacht drie mannen aangehouden die worden verdacht van diefstal van diverse goederen op een nieuwbouwlocatie aan de Henricus Hazekampweg in Harkstede. Getuigen hadden de politie gebeld en gaven de meldkamer een omschrijving van een auto door. Agenten zagen de auto met hoge snelheid rijden over de Hoofdweg. Buiten de bebouwde kom haalde het voertuig snelheden van 140 km/u. Nabij het Slochterdiep stapten twee mannen uit de auto. De politie kon de 30-jarige man uit Bellingwolde en de 22-jarige man uit Aduard aanhouden. De 31-jarige bestuurder kon even later in de Hoeklaan in Hoogezand worden aangehouden. De drie mannen zijn ingesloten.

Hoogezand: vechtpartij

De politie heeft woensdagmiddag op de Gorecht-Oost in Hoogezand een 58-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man had even daarvoor een 19-jarige man uit Kiel Windeweer geslagen. De oorzaak van de vechtpartij houdt vermoedelijk verband met een vechtpartij afgelopen weekend, waarbij de jongeman betrokken zou zijn. De politie onderzoekt de zaak.

Leek: passagier bromfiets gewond

Bij een eenzijdig ongeval op de Kalkoven is woensdagavond een 15-jarige bromfietspassagier gewond geraakt. Het meisje uit Zevenhuizen zat achterop de bromfiets van een 16-jarige jongen uit Leek. Deze bromfietser verloor door onduidelijke oorzaak de macht over het stuur en kwam tegen een betonpaal tot stilstand. Beide personen droegen geen helm. Het meisje is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Veendam: rijbewijs ingenomen

Een 38-jarige automobilist uit Ter Apel moest woensdagavond zijn rijbewijs inleveren. Agenten zagen de man met hoge snelheid over de N366 bij Oude Pekela rijden. Op de N33 bij Veendam reed de man met een snelheid van 159 km/u, terwijl 100 km/u is toegestaan. Tijdens slechte weersomstandigheden haalde hij diverse voertuigen in waarbij gevaarlijke verkeerssituaties ontstonden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de automobilist.

Veendam: op heterdaad betrapt

Een 44-jarige Veendammer heeft woensdagavond een 21-jarige man uit Groningen op heterdaad betrapt bij een bedrijfsinbraak. De Veendammer zag op de Ommelanderwijk in zijn woonplaats een hek open staan van een bedrijfsterrein en vertrouwde dit niet. Toen hij een verdacht persoon zag rondlopen, sloot hij het hek en waarschuwde de politie. Die kon de man aanhouden. De verdachte had diverse goederen klaar staan om in een personenauto mee te nemen. De Stadjer is meegenomen naar het bureau. De politie doet verder onderzoek.

Garrelsweer: echtpaar gewond

Bij een eenzijdig ongeval is woensdagavond op N360 bij Garrelsweer een auto te water geraakt. De 79-jarige bestuurder uit Loppersum kwam door onbekende reden in de berm en kwam vervolgens in een naastgelegen sloot tot stilstand. Een 77-jarige inzittende kon zelf uit de auto komen. Haar 79-jarige echtgenoot werd door een omstander uit het voertuig gehaald. De man en vrouw zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Leek: bijna 20 zaken opgelost

De politie heeft met de aanhouding van een 23-jarige inwoner van Tolbert zo n twintig zaken opgelost. De man heeft onder meer een twaalftal insluipingen de afgelopen maanden bij bedrijven, scholen en instanties in Leek en Tolbert bekend. Zijn buit daar bestond grotendeels uit laptops en beeldschermen. Ook is hij verantwoordelijkheid voor drie woninginbraken in Leek. De man ging ook huis-aan-huis langs de deuren waar hij zich aanbood als glazenwasser en dakreiniger. Na betaling was er van enige uitvoering van de beloofde werkzaamheden echter geen sprake. Hij stal ook een snorfiets bij een woning in Tolbert. Die diefstal deed hem de das om toen hij met de gestolen tweewieler werd gezien. De man, verslaafd aan drugs, is in bewaring gegaan.

Groningen: automobilist mishandeld

De politie is op zoek naar de inzittende van een gele Opel die zich zondagmiddag op de Winsumerweg schuldig heeft gemaakt aan mishandeling. Slachtoffer was een 19-jarige automobilist uit Oldehove. De laatste had op de Beneluxweg een auto ingehaald die iets later bij de verkeerslichten op de Winsumerweg naast hem ging staan. Daar sprong de passagier uit de Opel die zonder aanleiding door het geopend raam met beide vuisten op het gezicht van de man uit Oldehove begon te stompen. Ook schopte hij enkele deuken in de auto. Het slachtoffer liep letsel aan het hoofd op. De schade aan zijn auto bedraagt zo n 1500 euro. De dader sprong na de mishandeling weer in de gele auto waarna deze de wijk de Hunze inreed. De politie vraagt mensen die iets van de mishandeling hebben gezien of behulpzaam kunnen zijn bij het oplossen van deze zaak te bellen met Regiopolitie Groningen via telefoonnummer 0900-8844.

Groningen: aanrijding na inbraak

Tot nu toe onbekenden hebben woensdagmorgen ingebroken in een woning aan de Barestraat waarna ze er met de auto van de bewoonster vandoor gingen. De auto, een zwarte Fiat Clio, veroorzaakte iets na half elf een aanrijding bij de verkeerslichten op de Balkenweg in Assen. De wagen reed door richting het Asser centrum. Uit de woning werden onder meer de computer, een televisie, sieraden en geluidsapparatuur weggenomen. De inbraak moet zich tussen negen en tien uur s morgens hebben voltrokken. De daders waren via een doucheraampje binnen gekomen.

Groningen: verdachte mishandeling snel gepakt

De politie kon woensdagnacht een verdachte van een mishandeling in de binnenstad snel aanhouden. Een 20-jarige automobilist uit Oude Pekela belde de politie dat hij door de bestuurder van een grijze auto een aantal keren in het gezicht was geslagen, waarschijnlijk uit irritatie over verkeersgedrag. De politie wist de betreffende auto enkele minuten na de melding op de Radebinnensingel te traceren en te laten stoppen. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Zuidhorn, gaf toe dat hij een tik had uitgedeeld. Hij zou dat hebben gedaan nadat de Pekelder hem had beledigd. De Zuidhornster werd na verhoor op vrije voeten gesteld.

Groningen: fiets uit handen getrokken

Op de Oude Ebbingestraat werd woensdagavond een 52-jarige inwoonster van Groningen slachtoffer van een brutale straatroof. De vrouw stond met de gloednieuwe fiets van haar man aan de hand voor een winkel op haar echtgenoot te wachten. Een ongeveer 30-jarige man, die naast haar voor de regen stond te schuilen, begon onverwacht aan de fiets te trekken. Ondanks hulpgeroep van de vrouw kwam niemand van de omstanders haar helpen. Toen de belager de vrouw begon te schoppen moest ze de fiets loslaten. De dief ging er richting de Grote Markt vandoor. De politie neemt de zaak in onderzoek.