Politie Twente

Nagekomen persbericht Politie Twente 5 juli 2007

Nancy Hanterink: 053-4555588

Twee honden in berm achtergelaten

Bornerbroek

Op donderdag 5 juli kwam de melding dat er op de Enterseweg in Bornerbroek twee honden gevonden waren die daar aan hun lot waren overgelaten. De politie zoekt getuigen.

In een groenstrook nabij de brug over het Twentekanaal aan de Enterseweg in Bornerbroek zijn op donderdag 5 juli omstreeks 12.30 uur twee honden achtergelaten. De honden, beide wat oudere reutjes, zijn daar door een tot nu toe onbekend gebleven automobilist uit de auto gezet. Het gaat om een Jack Russel, kleuren zwart/wit/bruin en een soort Boerenfox, kleur zwart/wit. Volgens een getuige, die achter deze automobilist reed, zette een manspersoon van 40-50 jaar en rijdend in een groene auto type sedan, de honden uit de auto. Nadat deze man de honden achterliet reed hij weg in de richting van Bornerbroek. De dierenambulance heeft zich over de honden ontfermd.

Getuigen die meer informatie hebben over de identiteit van de dader of mensen die de honden (die bij elkaar horen) herkennen, kunnen contact opnemen met de Afdeling Almelo van de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-088411)


---- --