Gemeente Cromstrijen


Basisschool de Takkenbosse in Numansdorp sloot succesvol de themaweek van de verkeersslang af. Van maandag 18 juni tot en met vrijdag 22 juni kwam in totaal 89% van de kinderen te voet of met de fiets naar school of de ouders parkeerden de auto op afstand. Op donderdag 14 juni gaf Martin Honders, wethouder verkeer en vervoer het startsein voor de themaweek door het onthullen van een spandoek met de verkeersslang.

Achtergrond

In Nederland namen inmiddels meer dan 300 scholen in 27 gemeenten deel aan de verkeersslang. Dat zijn ruim 60.000 kinderen. De verkeersslang geeft een goed overzicht van de vervoerswijze van de kinderen. Voor, tijdens en na de themaweek werd een week lang gemeten hoe kinderen naar school kwamen.

De verkeersslang vermindert het aantal autoverplaatsingen bij de basisschool. De verkeersslang maakt ouders ervan bewust dat ze voor het schoolverkeer een andere vervoerswijze dan de auto kunnen kiezen. Kinderen die lopend of fietsend naar school komen, worden een lesweek lang beloond met een sticker. Die sticker plakken de kinderen op een spandoek met de verkeersslang. De verkeersslang vormt de kapstok van een themaweek rond verkeer, verkeersveiligheid en milieubewust en gezond naar school komen.

Kijk voor meer informatie op de internetsite www.verkeersslang.nl