Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 26 juni 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 19 juni 2007. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Grondverkoop Hollandse Kade 1.
Toelichting:
In aansluiting op uw besluit medewerking te verlenen aan het oprichten van een onbemand tankstation aan de Hollandse Kade 1 de strook gemeentegrond te verkopen aan aanvrager. (Zie voor verdere toelichting over de verkoopprijs de nadere toelichting.) In de verkoopakte een zakelijkrecht te vestigen voor de riolering en de bestaande erfdienstbaarheden. Verder middels een kettingbeding een voetgangersstrook langs de weg veiligstellen. Ambtelijk advies:
De strook gemeentegrond van ca 29 x 5 meter aan aanvrager te verkopen tegen een grondprijs van 350 per m2 excl. btw en k.k. en tevens de nodige zakelijke rechten en erfdienstbaarheden te vestigen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verkoop strook berm langs de Indijkweg te Baambrugge aan Waternet. Toelichting:
In het kader van de waterinrichting voor de polder Baambrugge-Oostzijds heeft Waternet een deel van de berm langs de Indijkweg nodig t.b.v. het verbreden van een hoofdwatergang. Voorgesteld om in te stemmen met de concept-verkoopovereenkomst. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt in te stemmen met de conceptverkoopovereenkomst. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Onderhoud Burg. des Tombeweg.
Toelichting:
De Burg. des Tombeweg is DE toegangsweg tot Abcoude. De weg is opgebouwd uit betonplaten en is al jarenlang een doorn in het oog van de omwonenden. Tot op heden is er geen aanleiding geweest de weg te vernieuwen. De weg is veilig en het verhogen van het comfort was geen grond tot het uitvoeren van werkzaamheden.
Door een samenloop van omstandigheden is nu een uitgelezen moment de Burg. des Tombeweg aan te pakken, waarbij de betonplaten worden vervangen door een asfaltverharding. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt in te stemmen met de werkzaamheden en het ontwerp. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Het college ziet gaarne z.s.m. een kostenraming inclusief snelheidsremmende maatregelen.


---

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Toekenning gelden regionaal steunpunt Mantelzorg 2007. Toelichting:
De gemeente Maarssen ontvangt van het rijk 50.000,- voor de uitoefening van het regionale steunpunt mantelzorg.
De regionale steunpunten worden tot en met 2006 vanuit de CVTM-regeling gefinancierd. Hierna zijn de gelden overgeheveld naar de gemeenten die als centrumgemeente een regionaal steunpunt hebben opgericht. Gemeenten die onder de regio vallen en gebruik maken van het regionale steunpunt worden nu gevraagd akkoord te gaan met deze toedeling van de gelden. Ambtelijk advies:
Akkoord gaan met de toekenning door het rijk van 50.000,- voor 2007 aan de gemeente Maarssen zoals aangegeven in de septembercirculaire, ten behoeve van het regionaal steunpunt mantelzorg. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Invulling spreekuur in het serviceloket YourHome. Toelichting:
Uit de evaluatie van het spreekuur Abcoude over geheel 2006 blijkt dat het bezoek aan de spreekuren zeer beperkt is. Voorgesteld wordt om het vaste spreekuur door medewerkers van de gemeente De Ronde Venen te laten vervallen en de dienstverlening over te dragen naar de vaste medewerkers van het servicepunt YourHome.
Ambtelijk advies:

- Het spreekuur met ingang van 1 oktober 2007 te beëindigen.
- Het verstrekken van informatie aan klanten, afgifte van formulieren en hulp bij invullen wordt overgedragen aan de vaste medewerkers van het serviceloket YourHome, waardoor de dienstverlening verruimd gaat worden.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Toepassing van hardheidsclausule als bedoeld in art. 4.1 van de Huisvestingsverordening gemeente Abcoude 2006 voor het verkrijgen van passende woonruimte in verband met medische urgentie, afwijkend van het advies van de Commissie Het vierde huis naar aanleiding van een bezwaarschrift.
Toelichting:
Op 8 juni is een bezwaarschrift ontvangen van appellante tegen het zoekprofiel dat geadviseerd is door de Commissie Het vierde huis voor het toewijzen van een passende woning. Het voorstel is deels in te gaan op het bezwaar en het zoekprofiel aan te passen tot flatwoning vanaf de 1ste verdieping of hoger, wijkgebonden . Tevens zal aan Westhoek Wonen opdracht worden gegeven de opzegging van de huur van de huidige woning te laten plaatsvinden zodra een passende flatwoning is toegewezen en gereed is voor bewoning. Appellante heeft de plicht de flatwoning die voldoet aan het zoekprofiel te aanvaarden.
Ambtelijk advies:

- In te gaan op het bezwaar van appellante;
- het zoekprofiel te wijzigen in flatwoning vanaf de 1ste verdieping of hoger, wijkgebonden;
- Westhoek Wonen onder de voorwaarden opdracht geven appellante een passende flatwoning toe te wijzen;

- appellante te verplichten de flatwoning die voldoet aan het zoekprofiel te aanvaarden. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Met dien verstande dat "wijkgebonden" wordt veranderd in "lokaalgebonden" in een eerste etage van een flatwoning. B&W spreken nog eens uit dat uiterste terughoudendheid moet worden betracht met inmenging in bevoegdheden van de urgentiecommissie.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 3 juli 2007. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 26 juni 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Kapvergunningaanvraag 2 coniferen aan de Kerkstraat 11-17 te Abcoude. Toelichting:
Op 11 april 2007 is een verzoek om vergunning binnengekomen van Bruns Bouw B.V., namens de RK Kerk Abcoude, Parochie H.H. Cosmas en Damianus, voor het kappen van 2 coniferen aan de Kerkstraat 11-17 te Abcoude. De coniferen staan bouwwerkzaamheden in de weg. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 26 april 2007 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 18-6-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Kapvergunningaanvraag 2 sierkersen aan de Zr. Claassenhof 16 te Abcoude. Toelichting:
Op 10 mei 2007 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 2 sierkersen aan de Zr. Claassenhof 16 te Abcoude. De bomen zijn te groot voor de standplaats. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 24 mei 2007 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 18-6-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag reguliere bouwvergunning tijdelijk plaatsen damwanden als grondkerende constructie t.b.v. de verbreding van de A2 en de bouw van een tunnel voor de Winkel, voor een periode van maximaal 5 jaar, A2 ­ viaduct Holendrecht.
Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdelijk vrijstelling verlenen om genoemd bouwplan mogelijk te maken voor een periode van maximaal 5 jaar: a. de beslissing publiceren in de VAR;
b. de stukken gedurende 6 weken ter visie leggen. Als er geen zienswijzen inkomen kan op grond van artikel 45 Woningwet tijdelijke bouwvergunning worden verleend.
Mandaatbesluit d.d. 21-6-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen tuinberging bij woonhuis, Stationsstraat 53, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Met toepassing van art. 19 lid 3 WRO medewerking verlenen aan een vrijstellingsprocedure om het bouwplan mogelijk te maken:
a. het ontwerp-besluit publiceren in de VAR; b. de stukken gedurende 6 weken ter visie leggen. Als er geen zienswijzen inkomen kan vervolgens bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 20-6-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

5. Aanvraag reguliere bouwvergunning tijdelijk plaatsen damwanden t.b.v. reconstructie A2, Voetangelweg nabij viaduct Holendrecht te Abcoude. Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking verlenen aan een tijdelijke vrijstelling voor een periode van maximaal 3 jaar: a. het ontwerp-besluit publiceren in de VAR; b. de stukken gedurende 6 weken ter visie leggen. Mandaatbesluit d.d. 21-6-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---