Politiebond ACP

5 juli 2007

Inzet ACP voor Cao 2008

Categorie: ACP - nieuws, Actueel, Cao, Politiestudenten

Door: Gerrit van de Kamp

De afgelopen tijd ging het veel over de looneis die de ACP op 15 juni heeft gesteld. Natuurlijk heeft de ACP ook andere onderwerpen in de cao inzet staan. Het gaat immers niet alléén om de salarisverhoging!

De ACP vindt het belangrijk dat de inzet voor alle ACP-leden herkenbaar is. Ook is het belangrijk dat voor iedereen de inzet duidelijk is. Vaak staat een cao inzet vol met ingewikkelde teksten, maar daar doen wij niet aan mee. We houden het kort, bondig en begrijpelijk. Er zijn wat ons betreft vier themas waar het om gaat: waardering voor het vak, de politieambtenaar als professional, gezond de toekomst in en naast het werk Bij elk thema horen een paar onderwerpen en het zijn er 10 in totaal:


---


- Waardering voor het vak -

1. Loon
De ACP zet in op een netto inkomensverhoging van 200 euro structureel voor iedereen per 1 januari 2008.

2. Herwaardering technisch systeem FuWaPol
De zwaarte van het politiewerk en de beloning die daar tegenover staat worden onder de loep genomen.

3. Onregelmatigheidstoeslag omhoog
Betere beloning voor onregelmatige werktijden en uitbreiding van de uren waarover ORT wordt betaald overige toe(s)lagen worden geïndexeerd.

4. Uitloopperiodieken
Collegas aan de top van hun schaal krijgen een extra periodiek.


- Politieambtenaar als professional -

5. Loopbaanbeleid
Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Aandacht voor de mens achter de politieambtenaar.

6. Scholing
Verplicht aanbieden van (post-initieel) onderwijs aan medewerkers bij de politie.

7. Gelijke inschaling in gelijke functie
Nieuwe collegas (studenten) in het hele land worden gelijk ingeschaald in gelijke functies.


- Gezond de toekomst in -

8. Fit & gezond
De werkgever draagt een steentje bij als het om gezonde medewerkers gaat: faciliteren in de vorm van bijvoorbeeld een sportbudget is een mogelijkheid.

9. Afschaffen van de 1% voor anders actieven
Werken is niet altijd vanzelfsprekend voor gedeeltelijk arbeidsongeschikte collegas die een maximum aantal uur gekeurd zijn om te werken, moeten niet 1% méér moeten werken.


- Naast het werk -

10. Herkenbare vrije tijd
De waarde van een vrije dag is volgens velen onbetaalbaar, daarom moet de organisatie vrije tijd van medewerkers kennen, erkennen en herkennen.

---

Zoals je ziet, bestaat de inzet van de ACP dus uit méér dan alleen de looneis. Deze onderwerpen kosten óók geld, maar ze dragen tevens bij aan een organisatie en een werkomgeving die wij voor u willen realiseren. Want werken is méér dan alleen maar geld verdienen.

De cao inzet voor 2008 en eventueel verder is geschreven met hulp van onze leden. In de campagne Goud Waard! heeft iedereen die dat wilde, de ACP laten weten wat belangrijk is als het gaat om arbeidsvoorwaarden. De leden op de Algemene Vergadering op 15 juni hebben ingestemd met deze wensen. Onze inzet is dus met recht onze inzet: gemaakt met elkaar en voor elkaar.

De ACP maakt zich op voor de onderhandelingen en zal strijden voor deze inzet. Want voor ons is het duidelijk: politiemensen zijn goud waard.

---

Gerelateerd nieuws
ACP: ' 200 (netto) er bij' *Update 21/06* - 15-06-07 18:00