Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Aken: Ijsbrand Chardon aan de leiding

05/07/2007

Aken, 5 juli 2007
Ijsbrand Chardon heeft vanmiddag de dressuur gewonnen van de landenwedstrijd in Aken. Tijdens dit eerste onderdeel voor het individiuele-en landenklassement waren de weergoden Aken niet goed gezind, de regen kwam met bakken uit de hemel waardoor het dressuurterrein heel zwaar was.

Chardon was zeer tevreden met zijn resultaat, ondanks het feit dat een aantal onderdelen moeilijk verliep vanwege het zware terrein: "Met ruimgaande paarden zoals die van mij is zo'n zwaar terrein niet in mijn voordeel. Met name het achterwaarts gaan ging zeer moeizaam. Maar ik ben blij met de prestaties van mijn paarden en ik ga me nu concentreren op de marathon."
De kersverse Duitse vierspankampioen Christoph Sandmann eindigde met minimaal verschil op Chardon op de tweede plaats, voor de Zwitser Werner Ulrich.
Chardon's teamgenoot Koos de Ronde viel door een fout in de proef net buiten de top tien van het dressuurklassement. De menner uit Zwartewaal moet genoegen nemen met de 14de plaats. Theo Timmerman eindigde in dit eerst onderdeel op plaats 19.

In het landenklassement bezet Nederland de tweede plaats, achter koploper Zwitserland.

Uitslagen:

results.chioaachen.de/resultpage07/prf_programm.html