Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 5 juli 2007

Persbericht

Ondertekening contract Buitenschoolse opvang

Afgevaardigden van de besturen van respectievelijk het openbaar onderwijs in de gemeente De Wolden, VCPO Zuidwest-Drenthe en de VPCO Alteveer hebben deze week het contract ondertekend met de Stichting Speelwerk. Hiermee is de 'buitenschoolse opvang' geregeld voor alle twintig basisscholen in De Wolden.

De bijeenkomst vond plaats in het gemeentehuis van De Wolden. Wethouder Damming ondertekende de overeenkomst als bestuurder van het openbaar onderwijs in De Wolden. Mevrouw Coopmans van de VPCO Alteveer en de heer Van der Does van de VCPO Zuidwest ondertekenden namens hun achterban.

Met dit contract is de buitenschoolse opvang in de gemeente De Wolden een feit. De kinderopvang wordt voorlopig voor de duur van één jaar aan Speelwerk gegund. Na dit jaar wordt er geëvalueerd en bij tevredenheid verlengd. De betrokken besturen verwachten met de keuze voor Speelwerk de juiste partner in kinderopvang te hebben gevonden.

Werkwijze
Eind 2006 hebben de twintig basisscholen in De Wolden de krachten gebundeld om gezamenlijk de buitenschoolse opvang te kunnen regelen. Er werd opdracht gegeven tot inventariserend onderzoek naar de behoefte aan opvang door een onderzoeksbureau. Na bekendmaking van de onderzoeksresultaten zijn vijf werkgroepen onder begeleiding van de stichting Welzijn De Wolden bezig gegaan met het vertalen van de uitkomsten naar een wenselijk model per school/dorp.

Er werd vervolgens een aanbestedingsgroep van zes schooldirecteuren in het leven geroepen die opdracht kreeg om op basis van vooraf bepaalde criteria op zoek te gaan naar aanbieders.

In een advertentie zijn kinderopvangbedrijven uitgenodigd om een offerte uit te brengen. Uiteindelijk heeft de aanbestedingsgroep een selectie gemaakt uit een achttal gegadigden. Hierbij is naast de kwaliteit van de opvang ook gekeken naar de mogelijkheden voor de kleinere kernen. Uiteindelijk was het Stichting Speelwerk die aan de gestelde eisen voldeed.

///////////////////////////////