Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Graag vragen wij u aandacht voor het volgende persbericht van StudentenWerk.

StudentenWerk.nl nieuw in Top 10 meest bezochte banensites

Hoofddorp, 5 juli 2007 - In de top 40 van banensites vinden in het tweede kwartaal van 2007 enkele opmerkelijke verschuivingen plaats. Monsterboard blijft de nummer één in de ranglijst maar Intermediair is van de nummer twee positie verdreven. StudentenWerk.nl komt voor het eerst de top 10 binnen en is daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer. Zij zijn van nummer 22 in het eerste kwartaal gestegen naar nummer 10 in het tweede kwartaal.

StudentenWerk.nl

"We zijn trots om tussen grote namen als Monsterboard en Intermediair te mogen staan. Als je bedenkt dat de andere banensites in deze top 10 een veel bredere doelgroep hebben, is onze positie bijzonder. Met StudentenWerk.nl richten we ons alleen op studenten en bedienen dus een nichemarkt" aldus Rogier Thewessen, directeur StudentenWerk.nl. Via StudentenWerk komen jaarlijks meer dan 10.000 studenten aan een nieuwe bijbaan, vakantiebaan, stage of starterfunctie. De site is gespecialiseerd in de werving en selectie van studenten en beheert de grootste vacaturesite van Nederland voor MBO, HBO en WO studenten. Maar liefst 230.000 studenten staan ingeschreven.

Top 40 banensites

De top 40 Banensites is samengesteld door HRlog. Hiervoor is gebruik gemaakt van de statistieken van Alexa Internet, een in Californië gevestigd dochterbedrijf van Amazon.com. Alexa is het bekend door haar website die informatie ter beschikking stelt over het internetverkeer naar andere websites. Alexa onderzoekt surfgedrag van internetgebruikers en rangschikt websites op basis van bezoeken van gebruikers. De top 10 van de Banensites is in het 2e kwartaal van 2007 als volgt samengesteld (met daarachter de positie in het 1e kwartaal 2007):


1 (1) Monsterboard.nl

2 (3) Nationalevacaturebank.nl

3 (2) Intermediair.nl

4 (4) Totaljobs.nl

5 (6) Vacaturekrant.nl

6 (5) Stepstone.nl

7 (7) Jobtrack.nl

8 (8) Randstad.nl

9 (12) Werk.nl

10 (22) StudentenWerk.nl

De volledige lijst is te zien op de site van HRlog:

http://www.hrlog.nl/2007/07/02/top-40-banensites-2e-kwartaal-2007

www.studentenwerk.nl



Ingezonden persbericht