Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 27

(05-07-2007) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Ingekomen kapaanvragen:

- De heer A. Steenbergen, Nieuwestraat 11 te Strijen voor het kappen van 1 berk op de locatie Nieuwestraat 11 te Strijen (ingekomen op 26 juni 2007).

- De heer J. Huisman, Nieuwestraat 27 te Strijen voor het kappen van 1 kastanjeboom op de locatie Nieuwestraat 27 te Strijen (ingekomen op 27 juni 2007).

Deze kapaanvragen liggen vanaf heden 2 weken ter inzage bij het bureau Bestuursondersteuning van de gemeente Strijen. Belanghebbenden kunnen gedurende deze termijn bedenkingen indienen ten aanzien van een eventuele vergunningverlening op grond van artikel 4.5.2. van de Algemeen Plaatselijke Verordening door burgemeester en wethouders. Deze bedenkingen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders.

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- De heer L. Goudswaard voor het plaatsen van een tuinhuis op het perceel Buitendijk 8-10 te Strijensas (ontvangen 29 juni 2007).
- De heer M.J. de Rave voor het plaatsen van een schuur op het perceel Roerdompstraat 38 te Strijen (ontvangen 2 juli 2007).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- De heer W.J. van der Ree voor het oprichten van een loods op het perceel Buitendijk 15 te Strijensas (ontvangen 27 juni 2007).
- De heer J.J. Kant voor het vergroten van een woning op het perceel Mookhoek 83 te Mookhoek (ontvangen 2 juli 2007).

Aanvraag om bouwvergunning 2e fase ontvangen van:
- De heer G.Voordendag voor het renoveren van de verdieping in de woning op het perceel Oude Havenweg 4 te Strijen (ontvangen 29 juni 2007).

Aanvraag om sloopvergunning ontvangen van:

- De heer A. P. Overwater voor het slopen van de daken van drie schuren op het perceel Oudendijk 11 te Strijen (ontvangen 29 juni 2007).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bovengenoemde aanvragen kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Verordening kwaliteitsregels peuterspeelzaalwerk Strijen 2007: Op 19 juni 2007 heeft de gemeenteraad van Strijen ingestemd met de Verordening kwaliteitsregels peuterspeelzaalwerk Strijen 2007. Deze verordening bevat de algemene kwaliteitsregels voor peuterspeelzalen in de gemeente Strijen, gekoppeld aan een stelsel van melding en registratie.

De verordening is in werking getreden op 1 juli 2007 en ligt voor een ieder kosteloos ter inzage bij het bureau Onderwijs, Welzijn en Zorg van het gemeentehuis. Tegen betaling van de legeskosten kunnen kopieën worden verstrekt. De verordening is ook in te zien via www.strijen.nl, onder de rubriek Actualiteit/verordeningen.

Vrijstellingsprocedure artikel 15 WRO voor het oprichten van 9 appartementen:
Het college van burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) juncto artikel 7, lid 1, onder a van het bestemmingsplan Dorpskern Strijen vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het bestemmingsplan Dorpskern Strijen. De vrijstelling heeft betrekking op de percelen kadastraal bekend gemeente Strijen, sectie N, nummers 947 (ged), 2901, 2688 (ged), 1751, 3098 en 3099, plaatselijk bekend Schenkeldijk 7 tot en met 11. De vrijstelling beoogt het toestaan van een grotere goothoogte (6.80 meter) ten behoeve van het te realiseren appartementencomplex (bestaande uit 9 appartementen) op genoemde percelen. Voor het bovengenoemde bouwplan is reeds eerder een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 2 WRO en een reguliere bouwvergunning verleend. Door de rechter is bepaald dat voor het toestaan van de grotere goothoogte ook een vrijstelling op grond van artikel 15 WRO juncto artikel 7, lid 1, onder a van het bestemmingsplan Dorpskern Strijen moet worden verleend. Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 9 juli 2007 gedurende 2 weken (dus tot 23 juli 2007) tijdens openingstijden ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis (Waleplein 2 in Strijen). Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. De stukken welke ter inzage worden gelegd wijken niet af van de stukken zoals deze ten tijde van het verlenen van de vrijstelling op grond van artikel 19, lid 2 WRO en de reguliere bouwvergunning ter inzage hebben gelegen.
Belanghebbenden kunnen binnen de termijn van terinzagelegging een zienswijze omtrent het ontwerpbesluit indienen bij ons college. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient tijdig een afspraak te worden gemaakt met de heer J. de Pee, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6748225.
Een belanghebbende die zijn zienswijze indient, kan op een nader te bepalen datum tijdens een hoorzitting in de gelegenheid worden gesteld om de zienswijze nog nader toe te lichten. Vervolgens zal het college een beslissing nemen omtrent het al dan niet verlenen van de vrijstelling.
Wij wijzen erop dat het indienen van een zienswijze van belang is als u in een later stadium beroep wilt instellen bij de rechtbank. Het instellen van beroep is namelijk in beginsel alleen mogelijk voor een belanghebbende die ten tijde van het ter inzage leggen van het ontwerpbesluit een zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij ons college.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- De heer J.P. van Gammeren voor het plaatsen van een dakkapel in het achterdakvlak op het perceel Bloesemhof 10 te Strijen (verzonden 5 juli 2007).

Reguliere bouwvergunning verleend aan:

- De heer J.H. Dekker voor het plaatsen van een schuur ten behoeve van opslag agrarische gewassen op het perceel Mariapolder 11 te Strijensas (verzonden 5 juli 2007).

- P.W. Biesheuvel voor het vernieuwen van beschoeiing op het perceel Molenstraat 56 te Strijen (verzonden 5 juli 2007).
- De heer P. van Steijn voor het geheel oprichten van een aangebouwde schuur op het perceel Weelsedijk 58 te Srijen (verzonden 5 juli 2007).

Een kapvergunning is verleend aan:

- Gemeente Strijen, Waleplein 2 te Strijen voor het kappen van 2 esdoorns op de locatie Viskilstraat 31, 1 kastanje op de locatie Boompjesstraat 57, 12 meidoorns op de locatie Bosweg, 4 populieren in het plantsoen op de locatie Aleida van Strijenstraat 11 t/m 17 te Strijen (verzonden 2 juli 2007).

Een vergunning voor het plaatsen van driehoeksborden is verleend aan:
- Van Puffelen Buitenreclame B.V., mevrouw G. Haile, Haltewachter 2-12 te Rotterdam voor het plaatsen van 10 driehoeksborden in de gemeente Strijen voor de aankondiging van een campagne van het Grafisch Lyceum te Rotterdam in de periode van 17 januari 2008 tot en met 26 januari 2008 (verzonden 28 juni 2007).

Een vergunning voor het innemen van een standplaats is verleend aan:
- J.G. den Haan, Oud Bonaventurasedijk 58 te Strijen voor het innemen van een standplaats op de weekmarkt van Strijen voor de verkoop van aardappelen, groente en fruit en is geldig tot 31 december 2012 (verzonden 29 juni 2007).

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.