Gemeente Rotterdam

Meld u bij Kredietbank Rotterdam.

Kredietbank Rotterdam (KBR) constateert dat een aanzienlijke groep mensen gedupeerd is door Stichting SchuldenVrij Leven (SSVL) en Vespa Sociaal Financieel Advies (Vespa). KBR roept deze mensen op zich te melden. KBR biedt hulp om uit de financiële problemen te komen.

SSVL en Vespa claimden mensen te helpen met schulden en budgetbeheer. Klanten moesten hun inkomen op de bankrekening van SSLV en Vespa storten en een 'vrijwillige bijdrage' betalen. In ruil daarvoor is aan klanten toegezegd dat leefgeld overgemaakt zou worden en dat hun schulden afgelost zouden worden. Zoals het er nu naar uitziet, kwamen die regelingen in de meeste gevallen niet tot stand en raakten klanten alleen maar dieper in de financiële problemen.

Daarom is de FIOD-ECD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst Economische Controledienst) in het najaar van 2006 gestart met een strafrechtelijk onderzoek naar SSVL en Vespa. Hieruit is naar voren gekomen dat mogelijk ruim 900 mensen zijn gedupeerd door deze twee bedrijven.

Bent u Rotterdammer en (mogelijk) gedupeerd door SSVL of Vespa? Meldt u dan bij het KBR-loket op de Schiekade 830. Geef daarbij aan dat u gedupeerd bent door SSVL of Vespa. KBR probeert u op een zo goed mogelijke manier te helpen. Het loket is iedere werkdag geopend van 8.30 tot 16.30 uur. Bel voor meer informatie 0800-1545.

Bron: SoZaWe, 05-07-2007