Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 5 juli 2007

Nancy Hanterink: 053-4555588

Auto in de slip tegen boom

Enschede

Een 18-jarige automobilist en zijn 20-jarige inzittende beiden uit Enschede, zijn op woensdag 4 juli gewond geraakt na een aanrijding op de kruising Aamsveenweg met de Spiksweg in Enschede.

Op woensdag 4 juli reed een 18-jarige automobilist uit Enschede omstreeks 19.00 uur op de Aamsveenweg in Enschede. Op de kruising met de Spiksweg wilde de 18-jarige linksaf slaan. Door onbekende oorzaak raakte de Enschedeër met zijn auto in de slip, reed tegen een boom aan en gleed vervolgens door in een sloot. De 18-jarige en zijn 20-jarige inzittende beiden uit Enschede moesten met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede gebracht worden. (07-088126)

Man beroofd bij pinautomaat

Enschede

Een 19-jarige man uit Enschede is op woensdag 4 juli beroofd nadat hij bij een pinautomaat van een bank aan de Rijnstraat in Enschede geld had gepind. De politie zoekt getuigen.

Op woensdag 4 juli haalde een 19-jarige Enschedeër omstreeks 19.00 uur geld uit een pinautomaat bij een bank aan de Rijnstraat in Enschede. Op dat moment kwam er een man aan fietsen die naast hem ging staan. Onder bedreiging van een mes dwong de man het gepinde geld af te geven. De tot nu toe onbekende man pakte het geld en fietste er vandoor.

Het signalement van de dader;

- Manspersoon, blank uiterlijk - Leeftijd ongeveer 20-22 jaar - Normaal postuur, lengte ongeveer 1.70 meter - Hij droeg een grijs/blauwe spijkerboek en een grijze sweater (achterstevoren gedragen) met gaten in de capuchon

Getuigen die meer informatie hebben over de identiteit van de dader kunnen contact opnemen met de Afdeling Enschede Noord van de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-088122)

Man steelt friteuse

Enschede

De politie heeft op woensdag 4 juli een 36-jarige Enschedeër aangehouden op het H.J. van Heekplein in Enschede vanwege diefstal van een friteuse.

Politiemensen zagen op woensdag 4 juli omstreeks 11.00 uur een man fietsen over het H.J. van Heekplein in Enschede met een friteuse achter op zijn fiets. Omdat agenten het niet helemaal vertrouwden hielden ze de man staande. Omdat de man, een 36-jarige Enschedeër niet kon aantonen dat hij eigenaar van de friteuse was, werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Daar bleek uit onderzoek dat de friteuse even daarvoor bij een winkel aan het H.J. van Heekplein in Enschede was gestolen. De friteuse is teruggeven aan de winkel en de 36-jarige is voor verder onderzoek en omdat hij op de lijst veelplegers voorkomt, in verzekering gesteld. (07-087868)

Twee mannen aangehouden na vernieling en mishandeling

Enschede

Op donderdag 5 juli heeft de politie in een woning aan de Hulsmaatstraat in Enschede een 31-jarige man uit Nieuwegein en een 59-jarige man uit Balkbrug aangehouden. Dit na vernieling van de voordeur en mishandeling van de 45-jarige bewoonster van de woning.

Een 31-jarige man uit Nieuwegein en een 59-jarige man uit Balkbrug drongen op donderdag 5 juli omstreeks 02.30 uur een woning aan de Hulsmaatstraat in Enschede binnen door een ruit van de voordeur te vernielen. Na een woordenwisseling met de 45-jarige bewoonster uit Enschede wilde de vrouw de politie bellen. De 59-jarige ex-vriend van de bewoonster reageerde hierop door haar enkele rake klappen te geven. De politie die ter plaatse kwam hield de beide mannen aan en bracht hen voor verhoor over naar het politiebureau. (07-088223)

Man bedreigt en mishandelt agenten na aanhouding

Enschede

De politie heeft op woensdag 4 juli aan de Marktstraat in Enschede een 35-jarige man uit Vroomshoop aangehouden voor het mishandelen van een 40-jarige Enschedeër. Bij zijn aanhouding mishandelde en bedreigde hij ook agenten.

Op woensdag 4 juli kreeg de politie omstreeks 19.00 uur een melding dat op de Korte Hengelosestraat in Enschede een man liep te zwaaien met een stuk hout. Ter plaatse zagen de agenten een man, een 40-jarige Enschedeër, lopen met een bebloed gezicht. Even verderop, aan de Marktstraat, trof de politie een 35-jarige man uit Vroomshoop aan, die de 40-jarige een kopstoot gegeven zou hebben. Toen de politie de 35-jarige wilde aanspreken laaiden de gemoederen ineens weer op. De 35-jarige rende op de 40-jarige af en gooide met een stok, die de Enschedeër op zijn hoofd raakte. De man uit Vroomshoop werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Bij zijn aanhouding, waartegen hij zich hevig verzette, bedreigde en mishandelde hij tevens agenten.Voor verder onderzoek werd hij in verzekering gesteld en opgesloten. Door de 40-jarige werd aangifte gedaan. (07-088116)

Vrachtauto kantelt op rotonde

Oldenzaal

Op de N342 in Oldenzaal is op woensdag 4 juli op een rotonde ter hoogte van de afrit Hazewinkel een vrachtauto gekanteld.

De N342 in Oldenzaal is op woensdag 4 juli gedurende lange tijd deels afgezet geweest vanwege een gekantelde vrachtwagen op een rotonde nabij de afrit Hazewinkel. Omstreeks 12.00 uur kantelde daar door onbekende oorzaak een vrachtwagen geladen met water en slib. De politie zette de weg deels af zodat de vrachtwagen door een sleepbedrijf geborgen kon worden. Omstreeks 18.00 uur kon de weg weer worden vrijgegeven. (07-087880)

Bedreiging met mes na onenigheid

Losser

Een 16-jarige jongen uit Overdinkel is op woensdag 4 juli aangehouden nadat hij aan de Leusinkweg in Losser een 10-jarige jongen uit Losser bedreigde met een mes.

De politie kreeg op woensdag 4 juli omstreeks 15.30 uur een melding dat er groepen jongens onenigheid hadden bij een vijver aan de Leusinkweg in Losser. Een 16-jarige jongen uit Overdinkel had tijdens de onenigheid een 10-jarige jongen uit Losser bedreigd met een mes. De politie die ter plaatse kwam hield de 16-jarige aan en nam hem voor verhoor mee naar het bureau. De 16-jarige werd na verhoor overgedragen aan zijn moeder en hij zal zich bij justitie moeten verantwoorden voor zijn gedrag. (07-088000)

Mannen aangehouden na melding drugsdealen

Almelo

Aan de Elsboerlaan in Almelo heeft de politie op woensdag 4 juli een 36-jarige man uit Almelo en een 39-jarige man uit Vriezenveen aangehouden wegens het in het bezit hebben en het dealen in drugs.

Op woensdag 4 juli kreeg de politie omstreeks 22.00 uur een melding dat er vermoedelijk drugs gebruikt of gedeald werd aan de Elsboerlaan in Almelo. Ter plaatse troffen politiemensen in een geparkeerde auto een 36-jarige Almeloër aan. In de auto trof de politie enkele gebruikersartikelen voor drugsgebruik aan. Even later kwam een 39-jarige Vriezenvener aanlopen die verklaarde eigenaar van de auto te zijn. Beide mannen werden aangehouden op verdenking van gebruik en handel in drugs. Voor verhoor werden beiden overgebracht naar het bureau.De gebruikersartikelen en een kleine hoeveelheid drugs, die bij de 39-jarige werd aangetroffen, werden in beslag genomen. Beiden konden in de loop van donderdag 5 juli het bureau weer verlaten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-088161)


---- --