Ingezonden persbericht


Babylon benoemt Christian Winterholler tot Country Manager Oostenrijk en Nederland

Vertaalsoftware bezig aan sterke opmars

München, 5 juli 2007 - Babylon benoemt Christian Winterholler (34) tot Country Manager voor Oostenrijk en Nederland. Babylon is de internationale producent van de gelijknamige software om met één klik vertalingen te maken en informatie uit naslagwerken te halen. De positie van Country Manager is recent gecreëerd in een aantal landen en ingevuld met bestaande werknemers. Hiermee komt het bedrijf tegemoet aan de marktvraag die is ontstaan door de sterke groei over de afgelopen jaren.

Christian Winterholler is per direct verantwoordelijk voor het partnerkanaal, de marketing- en pr-activiteiten, en de relatie met een aantal grote klanten in beide landen. Hij blijft daarnaast verantwoordelijk voor de klantrelaties met grote klanten in Centraal-Europa en werkt vanuit de Babylon-vestiging in München.

In 2004 startte Winterholler zijn carrière bij Babylon als Key Account Manager Centraal Europa. Hij was medeverantwoordelijk voor de grote successen van Babylon in de laatste jaren. In de periode hieraan voorafgaand deed hij omvangrijke branchekennis op bij het Fujitsu Siemens Computers Software Center.

"Zowel de economieën als de mensen in Oostenrijk en Nederland zijn in sterke mate internationaal georiënteerd", aldus Christian Winterholler. "Daarmee groeit de vraag naar intelligente vertaal- en naslagtools voor communicatie in vreemde talen."

Over Babylon Ltd.

Babylon is de belangrijkste leverancier van software om met één klik vertalingen te maken en te zoeken in naslagwerken. Al 35 miljoen mensen gebruiken de vertaalsoftware in 17 talen, raadplegen de kennis uit gratis encyclopedieën als Wikipedia in 13 talen en woordenboeken in meer dan 75 talen. Versie 6 van Babylon ondersteunt Windows Vista. Voor het Babylon Premium Content-aanbod stellen meer dan 50 bekende uitgevers als Langenscheidt, Encyclopedia Brittanica en Oxford University Press hun kennis ter beschikking. Tot de klanten van Babylon behoren talrijke privégebruikers en ondernemingen als SAP, Siemens, Lufthansa Technik, PricewaterhouseCoopers, Nestlé, DaimlerChrysler, Robert Bosch, Hugo Boss, Gillette/Braun, Philips, UBS en Xerox.