Gemeente Heerhugowaard


Logo Middenwaard

Uitbreiding Middenwaard

28 juni is het heien voor de nieuwbouw rondom Albert Heijn in Middenwaard gestart. Deze werkzaamheden stonden eerder op de planning maar zijn voornamelijk door de eindexamens in de nabijgelegen school O.S.G. Huygenwaard uitgesteld. Ondanks deze vertraging is de verwachting dat de nieuwe winkels eind 2008 opgeleverd worden.

De komende tijd wordt circa 3.000 m' nieuwe winkelruimte rondom Albert Heijn gebouwd. In dit gedeelte van het centrum komen onder andere Xenos, Idea en Het Huis. Daarnaast krijgen winkels als Albert Heijn, Kruidvat en Gall & Gall, die nu ook al gevestigd zijn in Middenwaard, nieuwe behuizing. Winkelcentrum Middenwaard zal uiteindelijk beschikken over ruim 50.000 m' winkels, horeca en dienstverlening.

De nieuwbouw aan de oostzijde van Middenwaard maakt deel uit van de totale vernieuwing van het Stadshart in Heerhugowaard. Winkelcentrum Middenwaard zal in totaal groeien met maar liefst 19.000 m' (130 winkels). Vooral het aantal modezaken en horecagelegenheden groeit. In het vernieuwde centrum komen onder andere een Hennis & Mauritz, Esprit en Coolcat. Aan het horecaplein bij het stadsterras komen diverse horecagelegenheden. Daarnaast komen er 148 appartementen boven winkelcentrum Middenwaard.

Om het bezoekers van Middenwaard makkelijker te maken, wordt er gewerkt aan meer en betere parkeervoorzieningen.

5-7-3007