Persberichten Eemland noord, 14.00 uur

Utrecht, 05-07-2007

Te snel

SOEST - De politie heeft woensdagavond tussen 20.00 en 20.50 uur een snelheidscontrole gehouden op de Ossendamweg.

Bij de controle, waarbij gebruik werd gemaakt van een lasergun, werd één bestuurder bekeurd. Hij reed 67 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

Actie op drugshandel

SOEST - De politie van Eemland noord heeft woensdagavond 4 juli een actie uitgevoerd op de handel in hard drugs in de gemeente Soest.

Tijdens de actie werden vier verdachten, variërend in leeftijd tussen 18 en 27 jaar en afkomstig uit Hilversum en Soest aangehouden.

Bij de fouillering en in twee door de verdachten gebruikte auto's en één woning werden in totaal 16 wikkels met vermoedelijk cocaïne aantroffen en in beslag genomen. Ook werd een hoeveelheid geld aangetroffen en in beslag genomen. Vermoedelijk gaat het hier om handelsgeld. Alle verdachten zijn ingesloten.

De actie van woensdagavond maakt deel uit van het beleid van het wijkteam in Soest om de drugscriminaliteit in dit gebied actief te bestrijden. De politie nodigt ook de burgers uit eventuele verdachte situaties, die passen in de sfeer van drugscriminaliteit, te melden via het alarmnummer 112 of , indien men anoniem wil blijven, het anonieme meldingsnummer 0800-7000 te bellen.