Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 5 juli 2007

Ben van der Hilst nieuwe directeur Centrum voor Nascholing

Gepubliceerd op 5 juli 2007

Drs. Ben van der Hilst (56) is per 15 augustus 2007 door het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) benoemd tot directeur van het Centrum voor Nascholing Amsterdam. Hij volgt Jeanne de Heer op, die vervroegd uittreedt.

Ben van der Hilst is sinds 2002 in dienst bij het Centrum voor Nascholing Amsterdam, respectievelijk als trainer/adviseur en programmamanager Leiderschaps- en Organisatieontwikkeling. In de laatste functie was hij integraal verantwoordelijk voor alle (master)opleidingen en maatwerkprogramma's voor schoolleiders.

Ben van der Hilst behaalde in 1978 zijn doctoraal Natuurkunde met als belangrijke bijvakken Ontwikkelingspsychologie en Onderwijskunde. Na enige jaren gewerkt te hebben als docent Natuurkunde begon hij vanaf 1985 aan een managementcarrière in het voortgezet onderwijs. Van 1985 tot 2000 was hij conrector, respectievelijk rector bij verschillende scholengemeenschappen. Van 2000 tot 2003 was hij lid van de centrale directie van de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam.

Gedurende zijn carrière heeft Ben van der Hilst een rijke ervaring opgebouwd als bestuurder, onder andere als voorzitter van de Nederlandse Montessorivereniging. Zijn ondernemerschap heeft gedurende een aantal jaren vorm gekregen in een eigen bedrijf voor organisatieadvies en managementondersteuning in het onderwijs (`De School Meester').
Bron: UvA Persvoorlichting