Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout 0507

OOSTERHOUT NB, 5 juli 2007

Man na verkeersongeval aangehouden voor rijden onder invloed

MADE: De politie heeft gisterenmiddag omstreeks 17.00 uur op de rijksweg A-59 ter hoogte van Made, een 48-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden die verdacht wordt van het rijden over invloed. De automobilist was betrokken bij een verkeersongeval. Een arts heeft van hem een bloedproef afgenomen. De man reed over de rechterrijstrook in de richting van Waalwijk. Een vrachtauto voor hem remde, waarna hij ook remde maar doorslipte en naar de linkerrijstrook stuurde. Daar kwam hij in aanrijding met een auto. Vervolgens stuurde de verdachte naar rechts en reed toen de berm in. De man is al eerder veroordeeld voor het rijden onder invloed en raakte toen voor een jaar zijn rijbewijs kwijt. Dat rijbewijs is nu opnieuw ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie tevreden na controles schietverenigingen

HULTEN / DONGEN: De politie heeft gisteren een routinecontrole ingesteld bij twee schietverenigingen in respectievelijk Hulten en Dongen. Tijdens deze inspectie werden de bescheiden en de vuurwapens van vijfendertig verlofhouders gecontroleerd. In samenspraak met de baancommandanten werden de schietoefeningen tijdelijk stil gelegd. Bij beide verenigingen was alles in orde. De politie is uitermate tevreden over de opstelling van zowel verlofhouders als bestuur van beide verenigingen.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand

KAATSHEUVEL: Woensdagavond is tussen 19.00 en 23.30 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Waterloop. De inbrekers hebben een raam aan de achterzijde vernield. Er zijn enkele dozen met lingerie en badmode gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Dronken man wil niet gered worden

KAATSHEUVEL: Een 52-jarige man uit Sprang Capelle fietste vannacht omstreeks 02.30 uur over de Bevrijdingsweg in de richting van de Vaartstraat. Een surveillerende agent merkte de fietser op en zei daar iets over in de richting van zijn collega. Op het moment dat de aangesproken agente in de door haar collega aangewezen richting keek, zag ze echter niets. Bij nader onderzoek bleek dat de fietser de sloot is ingereden. De dienders zagen dat de fietser helemaal nat was en onder de modder zat. Aan zijn gedrag merkten de agenten dat de man behoorlijk dronken was. Hij riep tegen de politiemensen dat ze hem maar moesten dood schieten. Hierop is de verdachte ter zake rijden onder invloed aangehouden. Hij werd, omdat hij niet wilde meewerken, geboeid afgevoerd. Hij weigerde zowel de blaas- als de bloedproef. Van deze weigering wordt proces-verbaal opgemaakt. De man is daarna voorzien van een rijverbod naar huis gebracht.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand

WOUDRICHEM: Vanmorgen is een inbraak ontdekt in een bedrijf aan t Rond. De inbrekers hebben het slot van de achterdeur geforceerd. Alle vertrekken werden doorzocht. Er zijn in elk geval vijf computers met schermen en andere toebehoren gestolen. Ook is een klein geldbedrag gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Politie op zoek naar mogelijke inbrekers

WAALWIJK: Vannacht heeft de politie gezocht naar twee mannen die vermoedelijk een inbraak wilden plegen in een winkel aan de Professor Zeemanweg. Bij hetzelfde pand was de voorgaande nacht geprobeerd een kluis weg te nemen. Hierbij probeerden de inbrekers een kluis weg te nemen door een gat in de wand van het gebouw te maken. Ook vernielden ze diverse binnendeuren. Er werd echter niets buitgemaakt.

Vannacht kreeg de politie omstreeks 00.43 uur een melding van een bewaker die geluiden hoorde op dezelfde plaats als waar gisteren langs was ingebroken. Ook zag hij twee mannen daar die zich verdacht gedroegen. Gelet op de voorafgaande inbraak nam de politie de melding van de beveiligingsbeambte direct zeer serieus. Het gebied rond de winkel werd afgezet. Met een politiehond werd geprobeerd een spoor van de daders te pakken te krijgen. Tevens werd een kraanwagen van de brandweer ingezet om op het dak te kijken. De mogelijke inbrekers werden echter niet meer aangetroffen. Ook waren er geen verse braaksporen.

Autos gestolen bij garagebedrijf

WAALWIJK: Vannacht is ingebroken in bij een garagebedrijf aan de Sluisweg. De entreedeur werd op grove wijze open gebroken. De dieven hebben in het pand kennelijk de sleutels gevonden van twee autos die in de loods stonden. Het gaat om een Alfa Romeo gekentekend 03-GR-LN en een Ssangyong met het kenteken 89-TX-XZ.

WAALWIJK: Vanmorgen werd omstreeks 07.00 uur ontdekt dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Industrieweg. Aan de voorzijde waren twee ramen ingeslagen. Ook was het gaas van de afrastering open geknipt. Vrijwel alle kasten en bureau in het kantoorgedeelte zijn doorzocht. Er zijn diverse computeraccessoires en een digitale camera gestolen.

Auteur: Desiree Brabers