Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 05-07-07

TILBURG, 5 juli 2007

Politie onderzoekt overlijden man bij brand in woning

TILBURG De politie heeft een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) geformeerd naar aanleiding van het aantreffen van een dode man bij een woningbrand in de Capucijnenstraat. De politie sluit een misdrijf niet uit en is daarom met een rechercheteam gestart met het onderzoek. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

Tegen 08.00 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer een melding van een binnenbrand in een flatwoning aan de Capucijnenstraat. De bewoners van de 16 omliggende flatwoningen werden door de politie uit voorzorg geëvacueerd naar het wijkcentrum De Nieuwe Stede dat in de nabije omgeving ligt. Tijdens bluswerkzaamheden troffen brandweerlieden in de woning het dode lichaam aan van een man. Daar de toedracht van de brand en de oorzaak van het overlijden van de aangetroffen man niet duidelijk is, is de politie gestart met een rechercheonderzoek. Medewerkers van de technische recherche stellen een sporenonderzoek in terwijl tactische rechercheurs navraag doen in de omgeving. De wijkagenten hebben zich bekommerd om de geëvacueerde bewoners.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG De politie heeft vanmorgen tegen 03.45 uur op de Professor Cobbenhagenlaan een 36 jarige Tilburgse automobilist aangehouden. Het rijgedrag van de man gaf aanleiding tot een controle. Tijdens het aanspreken bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau wenste de bestuurder niet mee te werken aan een ademtest. Ook legde hij geen verklaring af. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Politie onderzoekt diefstal en vernieling op bedrijfsterrein

TILBURG Met het opnemen van een aangifte onderzoekt de politie gepleegde vernielingen en diefstallen op een bedrijventerrein aan de Hellastraat in Tilburg. Er werden tussen maandag 02 juli en gisteravond meerdere auto-emblemen ontvreemd en autos beschadigd.

Het bedrijf werd in genoemde periode meerdere keren bezocht door ongenode gasten. Op dinsdag 03 juli jl. trof de aangever een doorgeknipte omheining aan. Meerdere motorkappen van autos waren beschadigd en enkele auto-emblemen ontbraken. Gistermorgen werden er diverse autolampen vernield en gisteravond stuitte de aangever op het terrein op twee jongens die bij het zien van hem het hazenpad namen.

Auteur: Desiree Brabers