Gemeente Wageningen

Rentevoordeelrekening voor Wageningse minima

De gemeente Wageningen wil haar minima (inwoners met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm) extra ondersteunen bij het opvangen van onverwachte uitgaven voor duurzame gebruiksgoederen zoals een wasmachine of een koelkast. De gemeente introduceert hiervoor een nieuw product dat uitgevoerd wordt door de Stadsbank Arnhem.

Mensen met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm kunnen vanaf 15 juli 2007 in aanmerking komen voor dit nieuwe product van de Stadsbank Arnhem: de rentevoordeelrekening. Met de rentevoordeelrekening kunnen inwoners met een laag inkomen maximaal EUR 1000,-- lenen. Het product is financieel aantrekkelijk, omdat minima bij het lenen van geld een rentekorting krijgen van 5%. Bij het lenen van geld nemen de rentelasten bij de huidige rentestanden dan af met ongeveer 35%. De gemeente vergoedt het bedrag van de rentekorting aan de Stadsbank Arnhem.
henk slegten
Wethouder Slegten: 'Hiermee wil de gemeente bevorderen dat er verantwoord wordt geleend tegen een zo laag mogelijk tarief. De top van het hoge rentepercentage wat de banken rekenen wordt eraf gehaald voor de minima'.

Voor meer informatie kan men terecht op www.stadsbankarnhem.nl, of rechtstreeks bij de Stadsbank. Vanaf 15 juli zal een folder met aanvraagformulier op het Stadskantoor, Olympiaplein 1 te Wageningen verkrijgbaar zijn.