Gemeente Wageningen

Wijziging tarief sociale begeleiding Regiotaxi Gelderland

Het college van Burgemeester en Wethouders van Wageningen heeft op 2 juli 2007 besloten de tarieven voor sociale begeleiding voor de regiotaxi te wijzigen. Deze wijziging is het gevolg van de kosten die de Provincie Gelderland voor deze vorm van begeleiding in rekening brengt.

Met ingang van 1 augustus 2007 wordt het tarief voor reizigers die sociale begeleiding nodig hebben (dus geen medische indicatie hebben), verhoogd van EUR 0,45 per zone tot EUR 0,90 per zone. De medereizigers blijven gratis meereizen!

De gemeente Wageningen heeft bewust afgezien van duurdere alternatieven die voor de reiziger nog meer kosten met zich mee zouden brengen. Bij sociale begeleiding gaat het niet om begeleiding in het voertuig, maar om begeleiding op de plaats van bestemming. Deze hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit het duwen van een rolstoel.

Voor mensen die op grond van een medische indicatie begeleiding in de bus nodig hebben, blijft het tarief gelijk, namelijk EUR 0,45 per zone. Ook bij deze vorm van begeleiding reist de medereiziger gratis mee. Bij medische begeleiding gaat het bijvoorbeeld om het regelen van zuurstofflessen tijdens de reis.

Zie ook www.regiotaxigelderland.nl