Politie Haaglanden

Persberichten 5 juli

Haaglanden, 05-07-2007

Drukte op het Spui
Den Haag - Het grote bezoekersaantal van een schoolfeest in een discotheek op het Spui leidde 4 juli rond 22.30 uur tot een verkeersonveilige situatie. Tussen de 600 en 800 jongeren wilden rond dat tijdstip de discotheek binnen gaan, maar de toegangscontrole veroorzaakte een lange rij wachtenden. De groep stond niet alleen op de stoep maar ook op de rijbaan, wat de gevaarlijke situatie opleverde. Een aantal agenten schoot de beveiliging te hulp met het ordelijk verloop van de toegangscontrole.Toen iedereen eenmaal in de discotheek was, keerde de rust op straat terug. Agenten moesten later die nacht wel tweemaal naar de discotheek terug. Eenmaal voor een vechtpartij, waarbij ze om 02.00 uur een 16-jarige jongen uit Wassenaar aanhielden. En rond 02.30 uur weigerde een 17-jarige jongen uit Den Haag op aanwijzingen van de beveiliging de uitgaansgelegenheid te verlaten en bleef hij proberen verhaal te halen. De agenten vertelden hem drie maal dat hij naar huis moest gaan, wat hij keer op keer weigerde. Uiteindelijk hielden ze de Hagenaar aan.

Gevaarlijke rijstijl
Den Haag - Politieagenten zagen 5 juli om 00.50 uur een achter hen rijdende automobilist met hoge snelheid gevaarlijke manoeuvres uithalen en de Schalk Burgerstraat inrijden. Op de Monstersestraat gaven ze de bestuurder een stopteken. De 50-jarige man stond wankelend op zijn benen en bij een alcoholtest bleek waarom: hij blies 940 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Ook bleek zijn rijbewijs vorig jaar al ongeldig verklaard. De agenten hielden hem aan en hij kreeg een proces-verbaal.

Jeugdige straatrover aangehouden
Den Haag - Een oplettende getuige zag woensdagavond 4 juli om 18.45 uur op de Dr. J. Presserstraat vier jongens hard wegfietsen richting Zichtenburglaan. Toen de 30-jarige Hagenaar hoorde dat de jongens vlak daarvoor een 63-jarige vrouw van haar tas hadden beroofd, zette hij de achtervolging in en wist een van de verdachten aan te houden. De verdachte, een 14-jarige Hagenaar, werd vervolgens overgedragen aan de politie. Hij bekende de diefstal. De politie is op zoek naar de andere verdachten.

Jongen mishandeld
Den Haag - Een 13-jarige jongen uit Den Haag is woensdagmiddag 4 juli op de Jan Thijssenweg mishandeld. De jongen was met zijn klas op schoolreis. Toen hij bij een van de attracties stond te wachten, kreeg hij woorden met een meisje. Het vriendje van dit meisje ging zich er ook mee bemoeien en gaf de jongen een duw. Deze duwde terug waarna hij door de andere jongen werd mishandeld. Hij werd met letsel aan zijn oog naar het ziekenhuis gebracht. Hier werd het oog schoongemaakt. De jongen deed aangifte.

Zonder rijbewijs op de scooter
Den Haag - Een 25-jarige Hagenaar is woensdagavond 4 juli bekeurd omdat hij zonder rijbewijs zijn scooter bestuurde. De man reed omstreeks 22.20 uur op de Loosduinseweg toen agenten hem controleerden. De man bekende direct niet over een rijbewijs te beschikken. Hij werd aangehouden en kreeg op het politiebureau een bekeuring.

Dronken op de brommer
Den Haag - Een blaastest heeft een 19-jarige Hagenaar donderdagmorgen 5 juli een bekeuring voor rijden onder invloed opgeleverd. De man reed omstreeks 02.00 uur op zijn snorfiets over de Theo Mann Bouwmeesterlaan toen agenten hem controleerden. Bij de ademanalysetest blies hij 385 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Keurige snelheid
Den Haag - Bij een snelheidscontrole op de Benoordenhoutseweg woensdagmiddag 4 juli kreeg slechts een bestuurder een bekeuring voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid. Tussen 15.00 uur en 16.30 uur controleerde het Regionaal Handhavingsteam Verkeer van Politie Haaglanden (RHTV) in totaal 190 auto's op hun snelheid. De snelheid van de enige bestuurder die te hard reed, was 90 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

Zware mishandeling
Den Haag - Een 34-jarige Hagenaar die woensdagavond 4 juli bij de ex-werkgever van zijn vrouw een lease-auto en nog wat spullen kwam inleveren, heeft daar een zware hersenschudding aan over gehouden. Het ontslag van de vrouw had eerder geleid tot een kort geding, wat eindigde in een schikking. Toen de man woensdag omstreeks 18.00 uur op het bedrijf aan de Prins Mauritslaan was om de goederen in te leveren, kreeg hij ruzie met de 30-jarige Haagse zoon van de eigenaresse van het bedrijf. Daarbij werd het slachtoffer door de Hagenaar bedreigd en bij zijn nek gegrepen. Vervolgens zijn beide mannen, al worstelend, van de trap gevallen. Toen de verdachte zich zelf aan het politiebureau meldde, werd hij aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Kratten dieven aangehouden
Leidschendam Een zeer oplettende getuige zag donderdag 5 juli om 00.40 uur een bestelwagen naar het laad- en losperron rijden van een supermarkt aan de Duindoorn en zag dat twee mannen uitstapten en kratten die bij de supermarkt stonden in de bestelbus zetten. De getuige vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. De man kon aan de agenten het merk van de bestelbus en het kenteken doorgeven. Agenten zagen de bestelbus even later rijden en konden de bus met daarin twee mannen klemrijden op de oprit van de N14. Toen agenten de bestuurder wilde aanspreken gaf deze vol gas en de agent kon nog net op tijd wegspringen. Een achtervolging eindigde uiteindelijk op het Pijlkruidveld in Den Haag. Doordat de verdachten met hun bus over een bussluis reden en dat een lekke band opleverde, konden agenten de beide mannen aanhouden. De verdachten zijn een 35-jarige man uit Katwijk aan Zee en een 43-jarige man uit Den Haag. Beiden zijn veelplegers en komen voor in de dader top 500. De politie onderzoekt de zaak.

Eerst lachen om valse naam, dan huilen
Leidschendam Politieagenten die 4 juli rond 23.30 uur gestuurd werden naar de Koningin Julianalaan in Voorburg omdat daar overlast zou zijn van een groepje jeugd troffen bij de bibliotheek twee jongens en een 13-jarig meisje uit Heemskerk aan. Het meisje dat zich niet kon legitimeren vond het leuk om steeds een andere geboortedatum op te geven. Toen zij mee moest naar het bureau om daar haar juiste gegevens te achterhalen vond zij het niet zo leuk meer. Haar moeder moest aan het bureau komen met een ID. Zij krijgt een bekeuring voor het opgeven van een valse naam.

Niet luisteren, dan een taakstraf
Leidschendam Twee jongens van 12 en 13 jaar uit Leidschendam krijgen een taakstraf en moeten voor de kinderrechter komen omdat zij op woensdag 4 juli om 15.00 uur weigerden de bibliotheek aan het Fluitpolderplein te verlaten. Meerdere keren was er gevraagd aan de jongens, die zich beiden zeer vervelend gedroegen, om de bibliotheek te verlaten. Agenten moesten er aan te pas komen om de jongens uit de bibliotheek te krijgen. Omdat zij allebei al vaker met de politie in aanraking kwamen krijgt de 12-jarige een taakstraf en moet de 13-jarige zich voor de kinderrechter verantwoorden.

Verdachten met xtc-pillen aangehouden
Scheveningen/Den Haag Politieagenten controleerden dinsdag 3 juli om 20.30 uur twee inzittenden van een personenauto op de Strandweg. De twee (17 en 20 jaar) zaten in de auto een joint te roken en werden gecontroleerd op drugs. In de auto troffen de agenten 55 xtc-pillen aan. De jongeren werden aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Dure lingerie
Rijswijk De politie hield woensdag 4 juli om 14.20 uur in het winkelcentrum In de Bogaard een 32-jarige inwoonster uit Den Haag aan. De vrouw nam enkele lingerieartikelen mee zonder daarvoor te betalen. De beveiliging betrapte de vrouw waarna zij werd aangehouden. Aan het bureau kreeg zij een bekeuring van 130 euro.

Veel mis na controle
Wateringen/Westland Politieagenten zagen woensdag 4 juli om 20.30 uur twee vrouwen over het trottoir van Het Plein rijden. Beide dames droegen geen helm. Op aanwijzingen van de agenten weigerden de twee te stoppen en gingen er vandoor. Helaas voor hen reden zij een doodlopende weg in waarna de politie de bestuurster kon aanspreken op haar gedrag. Op de bromfiets zat een verkeerde kentekenplaat. De politie maakte de nodige processen-verbaal op.

Dure schaar
Wateringen/Westland Een 33-jarige Hagenaar trachtte woensdag 4 juli om 15.30 uur bij een bouwmarkt aan de s-Gravenzandseweg een schaar weg te nemen. De beveiliging betrapte de man waarna hij werd aangehouden. Aan het bureau kreeg de man een bekeuring van 130 euro.

Plassen kost 75 euro
Delft Politieagenten zagen dat een 58-jarige Hagenaar op woensdag 4 juli om 12.00 uur zijn blaas leegde nabij het NS Station aan de Van Leeuwenhoeksingel. De man kreeg een bekeuring voor wildplassen van 75 euro. Bij het controleren bleek dat de man ook nog een andere boete had openstaan van eveneens 75 euro

Pizzabezorger schept fietster
Delft Een 17-jarige pizzabezorger uit Delft veroorzaakte woensdag 4 juli om 21.00 uur een aanrijding op de Nieuwe Langendijk. De jongen reed als pizzakoerier en zag een 74-jarige fietster over het hoofd. De vrouw viel en werd met been- en nekklachten vervoerd naar een ziekenhuis.

Misverstand?
Zoetermeer Een beveiligingsmedewerker hoorde woensdag 4 juli om 11.45 uur het winkelalarm van een schoenenzaak aan het Theaterplein afgaan. De medewerker trof bij de uitgang een vrouw aan met in haar handtas een paar zwarte damesschoenen. De 20-jarige vrouw uit Zoetermeer wist niet hoe de schoenen in haar handtas terecht waren gekomen en gooide het op een misverstand. De officier liet er geen misverstand over bestaan, de Zoetermeerse kreeg een boete van 130,-.