Persberichten Heuvelrug, 09.55 uur

Utrecht, 05-07-2007

Vrijheidsbeneming

DOORN- Op dinsdagochtend 3 juli werd een vrouw tegen haar wil meegenomen door een bekende van haar.

Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie de melding dat een 20-jarige vrouw uit Doorn vanuit haar woning, tegen haar wil, in een auto was meegenomen door een bekende van haar. De politie startte direct een groot onderzoek om de vrouw en de man te traceren.

Na verschillende opsporingshandelingen werd de vrouw in de avond van 3 juli in een woning in IJmuiden aangetroffen.

De bekende van haar, een 33-jarige man uit Utrecht, werd direct aangehouden. De vrouw deed aangifte van vrijheidsberoving en mishandeling.

Jongeren bekeurd

VEENENDAAL De politie heeft woensdagavond 4 juli vijf jongeren, variërend in leeftijd tussen 14 en 16 jaar, bekeurd voor het zonder redelijk doel hangen in een bushaltehokje.

De agenten werden gestuurd naar de bushalte op de Rembrandtlaan omdat omwonenden hadden gezien dat de jeugd zich in de bushalte ophield, met bier naar voorbijgangers gooiden, urineerden en schreeuwden naar passanten. De agenten constateerden dat er in de abri meerdere open en gesloten bierblikjes lagen en bekeurde de jeugd, afkomstig uit Veenendaal en Maurik, voor overtreding van de plaatselijke verordening. De blikjes bier werden vernietigd.

Verdachte slaat autoruit in

RHENEN De politie is donderdag 5 juli rond 02.00 uur tussenbeide gekomen bij een conflict tussen een 26-jarige inwoner van Veenendaal en de bestuurster van een auto, een 23-jarige inwoonster van Rhenen.

De Veenendaler liep rond dat tijdstip op de rijbaan van de Veerweg en belemmerde daarbij de doorgang voor de naderende bestuurster. Er ontstond een conflict tussen beiden waarbij de 26-jarige verdachte met zijn blote handen een autoruit insloeg. Een passagier in de auto, een 36-jarige inwoner van Opheusden, raakte ook betrokken bij het conflict en kreeg van de verdachte een klap op het hoofd. De agenten, die ter plaatse aanwezig waren in verband met de Rijnweek, stelden zich tussen de partijen op verleenden eerste hulp aan de verdachte. Deze had door zijn actie een ernstig bloedende wond aan zijn arm opgelopen en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.