Persberichten stad Utrecht, 12.30 uur

Utrecht, 05-07-2007

Verdachten van 29 inbraken aangehouden

UTRECHT De politie van district Utrecht zuid heeft twee minderjarige inbrekers aangehouden die verdacht worden van 8 woninginbraken en 21 autokraken in hun eigen wijk Hoograven. Ook hield de politie twee Rotterdamse verdachten van heling aan.

In de maand maart van dit jaar kwam er bij de politie informatie binnen dat er in de Utrechtse wijk Hoograven minderjarige jongens woning-, bedrijfs- en auto-inbraken pleegden. N.a.v. deze informatie startte de politie het opsporingsonderzoek. Tijdens het onderzoek kwam half april ook een 29-jarige heler uit Rotterdam in beeld.

Op dinsdag 19 juni werden huiszoekingen verricht in de woningen van de verdachten van de diverse inbraken. In de woningen trof de politie goederen aan die gerelateerd waren aan diverse auto- en woninginbraken. De verdachten, een 17-jarige jongen uit Utrecht en een 29-jarige man uit Rotterdam werden aangehouden.

Op maandag 25 juni hield de politie nog een verdachte, een 17-jarige jongen uit Utrecht in zijn woning aan. De vierde verdachte, een 26-jarige man uit Rotterdam, meldde zich 25 juni vrijwillig op het politiebureau Marco Polo. De twee minderjarige verdachten zijn in bewaring gesteld.

De politie zet het onderzoek voort en sluit nog meer aanhoudingen niet uit.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 juli een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens een controle op het Zandpad kreeg een 46-jarige man uit Utrecht een stopteken en moest een blaastest afleggen. Uit de blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. De ademanalyse wees 495 ug/l uit. De Utrechter kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Straatroof

UTRECHT Op de Verlengde Houtrakgracht werd woensdagavond een vrouw beroofd.

Omstreeks 18.15 uur werd een 20-jarige vrouw door een man lastig gevallen op de Verlengde Houtrakgracht. Nadat de vrouw was geholpen door getuigen vertrok de verdachte in een opvallende auto. Uit de verklaring van de vrouw bleek dat de man haar tas uit haar handen wilde trekken terwijl zij in de auto zat. Uiteindelijk vertrok de man met de autosleutels van het slachtoffer.

Aan de hand van het kenteken en het opvallende type auto (cabriolet) zagen agenten de auto met inzittenden in het district Utrecht noord rijden. De twee inzittenden 20 en 22 jaar uit Utrecht en Maarssen werden aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op de Nekardreef heeft de politie woensdag een controle uitgevoerd.

Aan diverse automobilisten werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, een verlopen APK en het niet in bezit hebben van het rijbewijs