Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 05-07-2007

Verlies gevaarlijke medicijnen
HOOGEVEEN Een man uit Tiendeveen heeft woensdagmorgen een tas met medicijnen laten staan bij een bushalte aan de Tamboerpassage. Het gevaarlijke medicijn, OXYCONTIN, zat in een plastic Albert Heijn tas. Bij inname van dit gevaarlijke medicijn dient onmiddellijk een arts gewaarschuwd worden. Vinders kunnen dit medicijn kwijt bij de politie of een geneeskundige instantie zoals ziekenhuis, apotheek of huisarts. (07-156218)

Politie bekeurt alcomobilist
BEILEN Een 65-jarige Beilenaar liep woensdagmorgen tegen de lamp. De man reed onder invloed van alcohol in zijn auto over de Leliestraat. Hij blies 270 ug/l en kreeg een geldboete van 300. (07-156224)

Man zwaar gewond na mishandeling
HOOGEVEEN Een 32-jarige Hoogevener deed woensdagmorgen aangifte van zware mishandeling. De man verklaarde dat hij in de nacht van zaterdag op zondag op stap was geweest in het centrum van Hoogeveen waarna hij, na een bezoekje aan het swing café, in de Bentinckslaan omstreeks 04.00 uur een klap op zijn achterhoofd had gevoeld. Vanaf dat moment kan de man zich niets meer herinneren en werd hij enkele uren later door een voorbijganger op straat gevonden. Met een ambulance werd de man overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Daar werd ernstig hoofdletsel en letsel aan armen en benen geconstateerd. De politie wil graag in kontakt komen met mogelijke getuigen van deze mishandeling. Ook wil de politie graag in kontakt komen met de persoon die de man gevonden heeft. Zij kunnen bellen met 0900-8844. (07-156156)

Politie rolt hennepkwekerij op
HOOGEVEEN In een volière achter een woning aan de Wethouder Robaardstraat trof de politie woensdagmorgen 20 hennepplanten aan. Deze werden inbeslag genomen en de 35-jarige bewoner zal binnenkort gehoord worden. (07-154119)

Scooterbestuurster gewond bij aanrijding
HOOGEVEEN Een 24-jarige scooterbestuurster uit Hoogeveen raakte woensdagmiddag gewond bij een verkeersongeval. Op de Nadirlaan botste de vrouw tegen een openstaande portier van een geparkeerde personenauto en kwam ten val. Ze werd met onbekend letsel overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen. De 53-jarige uit Hoogeveen afkomstige eigenaar van de auto had zojuist zijn portier geopend en zat nog in het voertuig. (07-156321)

Winkeldief betrapt door beveiligingspersoneel
ASSEN Een 42-jarige Assenaar is woensdagmiddag aangehouden terzake winkeldiefstal. De man nam in een warenhuis aan het Koopmansplein een bestekcassette weg en verliet zonder te betalen het bedrijf. Hij werd buiten door oplettend personeel van een beveiligingsbedrijf aangehouden en overgeleverd aan de politie. De man bekende de diefstal. (07-156275)

Eenzijdige ongeval

KLAZIENAVEEN Woensdagmiddag belandde een 20-jarige Klazienavener met zijn bedrijfsauto in een sloot. De bestuurder, die uit de richting van Weiteveen kwam, voelde zijn voertuig in een bocht wegglijden, reed de berm in, corrigeerde waarna hij in een slip raakte en op de kop in de sloot belandde. De man kon zelf uit de auto stappen en werd met nek- en rugklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Na onderzoek kon de man weer naar huis. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. (07-156382)

Eenzijdig ongeval door alcomobilist
ASSEN Een 69-jarige autobestuurder uit Zeegse verloor woensdagavond op de Lonerstraat de macht over het stuur en botste tegen een boom. De man werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld aan een hoofdwond. Na onderzoek bleek dat hij onder invloed van alcohol had gereden. Hij blies 410 ug/l. Hij kreeg een dagvaarding en mag zich binnenkort voor het OM verantwoorden. (07-156443/07-156445)

Politie bekeurt alcomobilist
RODEN Op de Stinseweg werd in de nacht van woensdag op donderdag een 43-jarige vrouw bekeurd. Ze reed in haar auto toen ze gecontroleerd werd. De vrouw blies 470 ug/l. (07-156453)

Politie vordert rijbewijs snelheidsovertreder in PESSE Woensdagavond heeft de politie het rijbewijs van een 25-jarige man uit Elim ingevorderd. De man reed met een snelheid van 190 kilometer per uur over de A28. De toegestane maximum snelheid is ter plaatse 120 kilometer per uur. (07-156388)

Politie bekeurt snelheidsovertreder zonder rijbewijs EMMEN Woensdagmiddag heeft de politie een 35-jarige autobestuurder uit Emmen bekeurd. De man reed met een snelheid van 129 kilometer per uur over de Rondweg. De maximum toegestane snelheid is 70 kilometer per uur. Toen zijn rijbewijs werd gevraagd bleek deze in 2001 ongeldig te zijn verklaard. Ook hiervoor werd proces-verbaal opgemaakt. (07-156391)

Inbraak door insluiping
ASSEN Tussen dinsdagochtend en woensdagavond werd er ingebroken in een woning aan de Singelpassage. De buit bestond uit een fiets, baseball cap, sporttas en een zwaard. Niet duidelijk is geworden hoe de dader binnen is gekomen. (07-156413)

Huiselijk geweld
EMMEN Een 26-jarige Emmenaar is woensdagavond aangehouden terzake huiselijk geweld. De man wilde na het beëindigen van zijn relatie met zijn 40-jarige vriendin enige spullen uit de woning halen. Hij wordt er van verdacht, onder invloed, zijn vriendin te hebben geslagen en geschopt. De man werd ingesloten. (07-156439)

HOOGEVEEN Een 42-jarige man uit Hoogeveen werd woensdagavond eveneens aangehouden als verdachte van huiselijk geweld. Hij wordt er van verdacht de vrouw te hebben geslagen en geknepen. De man werd ingesloten. (07-156415)

Brand in bedrijfspand
SMILDE In de nacht van woensdag op donderdag is een leegstaand pand aan de Prins Clausstraat afgebrand. De ter plaatse gearriveerde brandweer achtte het te gevaarlijk het pand, een voormalig politiebureau, binnen te gaan en besloot het gecontroleerd uit te laten branden. De politie stelt een onderzoek in en sluit brandstichting niet uit. De gemeente Midden-Drenthe heeft alle bewoners die in de directe omgeving wonen, middels een brief in kennis gesteld. Daarin staat o.a. dat uit door de brandweer verrichtte metingen is komen vast te staan, dat er geen gevaar is voor de directe gezondheid van omwonenden. (07-156468)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280