Gemeente Rotterdam

Burgemeester Opstelten heeft vandaag twee gebieden aangewezen waar preventief gefouilleerd mag worden. Het gaat om aanwijzing van de wijk Feijenoord waar zich in het Persoonshavengebied in 2007 twee ernstige delicten hebben voorgedaan die tot maatschappelijke onrust in het gebied hebben geleid. Daarnaast wordt het gebied rond het Spoorweghavenpark en NS Station Zuid aan de Rosestraat - het zgn. Entrepotgebied aangewezen. De aanwijzingen gaan direct in en duurt tot 4 oktober 2007.

Het totale gebied Feijenoord omvat een groot deel van de CBS-wijk Feijenoord en wordt begrensd door de straten Rosestraat (helemaal), Stieltjesplein, Nassaukade, Mallegat en de rivier de Maas.

Het totale gebied Spoorweghavenpark omvat een groot deel van de CBS-wijk Kop van Zuid - Entrepot en wordt begrensd door de straten Rosestraat, Vuurplaat en de Laan op Zuid (meest zuidelijk deel).

Door preventief te kunnen fouilleren krijgt de politie een extra middel in handen om (vuur)wapens uit het maatschappelijke verkeer te halen en (vuur)wapengeweld terug te dringen om de veiligheid van de bewoners en ondernemers in het gebied te kunnen waarborgen.

Naast de twee nieuw aangewezen gebieden mag momenteel preventief gefouilleerd worden in het gebied Katendrecht en het gebied centrum.

Bron: Bestuursdienst, 05-07-2007