Ingezonden persbericht


Persbericht

BancTec rondt aandelenplaatsing af

Transactie maakt de weg vrij voor groei

Dallas - Nieuwegein, 5 juli 2007 - BancTec, Inc., leverancier van Enterprise Content Management-oplossingen, heeft de herkapitalisatie van het bedrijf voltooid. De plaatsing van 46.575.000 gewone aandelen versterkt de financiële positie van BancTec en verbetert de mogelijkheden om verder te investeren en strategische groeikansen te benutten.

BancTec zal de netto opbrengst - ongeveer $ 345.000.000 - van de aandelenverkoop gebruiken om de belangrijkste schulden en de rente daarop vervroegd af te betalen, evenals het uitstaande aandelenkapitaal van het bedrijf te kopen of terug te kopen. De rest van de ontvangen bedragen zal worden gebruikt voor lastenvermindering binnen de bestaande kredietfaciliteiten en om het bedrijfskapitaal te herfinancieren.

"Dit markeert een opmerkelijk omslagpunt voor BancTec. Als resultaat van deze transactie is onze schuld op lange termijn geëlimineerd. Wij zijn er nu klaar voor om de noodzakelijke investeringen te doen, die er voor zorgen dat onze organisatie weer een stap verder komt", stelt J. Coley Clark, BancTec Chairman en CEO. "We hebben BancTec omgevormd van een privé bedrijf met één enkele belangrijke investeerder naar een bedrijf met meerdere eigenaars, waaronder instellingen die zich concentreren op bedrijven zoals BancTec met groeipotentieel in onze industrie."

BancTec - Weverstede 17, 3431 JS Nieuwegein

Tel: 030 - 602 39 00, fax: 030 - 602 39 11
Internet: www.banctec.nl en www.banctec.co.uk

Over BancTec

BancTec biedt softwareoplossingen en diensten op het gebied van systeemintegratie en Business Process Outsourcing (BPO), die organisaties ondersteunen hun bedrijfskritische data- en papierintensieve processen te automatiseren en te stroomlijnen. Sinds de oprichting in 1972 zijn de BancTec-oplossingen wereldwijd al in meer dan 50 landen ingezet en worden minstens 50 miljoen documenten of items dagelijks geregistreerd en verwerkt door systemen van BancTec. De productreeks van BancTec combineert op unieke wijze flexibiliteit, schaalbaarheid en connectiviteit. Het biedt organisaties optimale mogelijkheden om de registratie, verwerking én verzending van hun elektronische en papieren document- en transactiestromen te automatiseren en te structureren. Naast de productreeks levert de organisatie ook hardwareoplossingen en service- en supportdiensten.

Ingezonden persbericht