Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 5 juli 2007

(
Noordwijk Diefstal uit woning
De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een woning aan den Prins Bernhardstraat. Op donderdag 5 juli, rond 03.30 uur, werd er ingebroken. Via de achterzijde kwamen de daders de woning binnen. Het is niet bekend of de daders iets mee hebben genomen. De buren waren wakker geworden en zagen in de tuin van de buren twee mannen lopen. De mannen liepen een steegje in en kwamen vervolgens met een donkergekleurde auto de steeg weer uitrijden. De politie heeft de in omgeving nog een zoekslag gemaakt naar de verdachten, maar dit heeft geen resultaat opgeleverd. Twee weken geleden werd er gepoogd in te breken in dezelfde woning. De politie onderzoekt de twee zaken en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van Noordwijk via 0900-8844.

Leiden Fietsen weer terug bij eigenaren
De politie heeft weer vier fietsen weten terug te brengen bij de eigenaren na een controle gericht op diefstal en heling van fietsen. De politie heeft twee Leidenaren van 27 en 45 jaar en een Leidse van 24 jaar aangehouden op verdenking van heling. Volgens de verdachten hadden zij de fietsen voor enkele tientjes gekocht van een ander. De politie blijft controleren op de rechtmatigheid van het bezit.

Leiderdorp Meer aangiften van bekraste auto's
Bij de politie zijn nu meer dan 80 aangiften binnengekomen van bekraste auto's in de wijk Buitenhof. De politie in Leiderdorp stelt een onderzoek in naar de vernielingen die in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 juni, tussen 23.00 en 07.00 uur, werden gepleegd. Met een scherp voorwerp werden de auto's gedeeltelijke of rondom bekrast. De politie verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien zich te melden via 0900 - 8844. Indien men informatie heeft, maar anoniem wenst te blijven, dan kan men contact opnemen via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

Regio/ Waddinxveen Vermist meisje weer terecht
De 16 jarige Femke Stelpstra uit Waddinxveen is weer terecht. Het meisje liep donderdag 28 juni weg van huis en nam veel kleding mee. Omdat tijdens het onderzoek vermoed werd dat het meisje slachtoffer was geworden van loverboypraktijken werd via diverse omroepen een oproep gedaan naar de mogelijke verblijfplaats van de Waddinxveense. Na de berichtgevingen meldde zich een tipgever. De Waddinxveense werd woensdagavond in het station van Rotterdam aangetroffen.

Leiden Graffitispuiters aangehouden
De politie heeft op donderdag 5 juli, rond 02.00 uur, twee graffitispuiters aangehouden. Een oplettende getuige belde rond 01.20 uur de politie dat hij twee mannen had zien lopen op Sandifortdreef die graffiti aan het spuiten waren. De politie is ter plaatse gegaan maar trof geen mannen aan. Vervolgens zagen de agenten, die op de melding af waren gegaan, twee mannen op de Lammermarkt lopen die aan het signalement voldeden. De twee werden aangehouden en in hun tassen troffen de agenten diverse spuitbussen aan. De kleur van de spuitbussen kwam overeen met de graffiti die gespoten was op een muur aan de Sandifortdreef. De twee verdachten, een 25 jarige en een 21 jarige man, beiden uit Leiderdorp zijn op het politiebureau gehoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Waddinxveen Aanhouding na diefstal televisie
De politie heeft in samenwerking met omstanders een verdachte aangehouden op verdenking van het wegnemen van een televisie uit de Blokker. De eigenaar zag op woensdag 4 juli, rond 15.55 uur, een man met een LCD TV in de verpakking de winkel uitliep. De eigenaar had het idee dat de TV niet betaald was en checkte dit bij haar medewerkers, de man had inderdaad niet betaald. De eigenaar is achter de man aangegaan. De verdachte had inmiddels de TV in zijn kofferbak gelegd en wilde ervandoor gaan. De eigenaar probeerde hem tegen te houden, maar de man wist te vluchten en liet de auto achter. De politie werd ingeschakeld. Omstanders, waaronder andere winkeliers, zijn te hulp geschoten en zijn achter de verdachte aangegaan. De getuigen zijn de verdachte achtervolgd tot de Henegouwerweg, waar hij uiteindelijk door de politie kon worden aangehouden.

Een tweede man zou samen met de verdachte de winkel binnen zijn gekomen. Deze man, een 47 jarige man uit Den Haag, kon op basis van zijn signalement worden aangehouden op het Stationsplein,. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

De LCD TV werd in de kofferbak van de achtergelaten auto aangetroffen. De televisie zal aan de eigenaar worden teruggegeven.

--- einde berichten --
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --