Rechtbank 's-Hertogenbosch


Celstraffen voor voorbereiding overval en deelname criminele organisatie

âs-Hertogenbosch, 4 juli 2007 - De rechtbank âs-Hertogenbosch heeft twee mannen van 29 jaar en 27 jaar uit Amsterdam veroordeeld tot celstraffen van 42 maanden en 36 maanden voor onder meer de voorbereiding van een overval op een bank in Schijndel, deelname aan een criminele organisatie, het medeplegen van opzetheling en het plegen van diefstal uit een supermarkt in Amsterdam.

De rechtbank acht bewezen dat de mannen zich enkele jaren in een georganiseerd samenwerkingsverband op grote schaal hebben beziggehouden met het (pogen tot) overvallen van banken en/of daartoe voorbereidingshandelingen hebben getroffen.

Een van de mannen werd daarnaast veroordeeld voor het bezit van drugs en voor inbraken in een winkel in Winschoten in mei en december 2003. De rechtbank komt in deze laatste zaken tot een bewezenverklaring op grond van aangetroffen DNA-materiaal en gaat daar in het vonnis nader op in.

Zeven andere mannen uit Amsterdam werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van 101 dagen tot 24 maanden wegens (voorbereiding van) overvallen en/of medeplegen van opzetheling en/of verboden wapenbezit en/of (poging tot) diefstal en/of deelname aan een criminele organisatie.

LJ Nummers

BA8815
BA8806

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 5 juli 2007 Naar boven