Gemeente Wageningen

Gemeente Wageningen start tweede ronde Ecoprofit 2007-2008

Deze zomer start voor Wageningse ondernemingen en organisaties voor de tweede maal het Ecoprofit® Basisprogramma. Het vorige progamma (2004-2005) vonden zowel bedrijven als de gemeente een succes. Op basis van de ervaringen is het progamma verbeterd, maar de essentie is nog hetzelfde gebleven. Het traject bestaat uit maandelijkse workshops en individuele deskundige begeleiding van de deelnemende bedrijven en de gemeente.

Maximaal vijftien ondernemingen gaan gedurende een jaar met elkaar onder deskundige begeleiding, op zoek naar efficiency verbetering en concrete milieubesparingen (energie, water, afval etc.) met planmatige invoering of verbetering van milieumanagement bij de deenemende bedrijven.

Daarnaast wordt samen met gemeentelijke medewerkers en een externe consultant voor elk bedrijf de betekenis van de actuele en toekomstige (milieu) wet- en regelgeving voor de deelnemende bedrijven in kaart gebracht, en werkt de gemeente aan de realisatie van concrete gemeentelijke maatregelen die het voor de bedrijven gemakkelijker maken duurzaam te ondernemen en te innoveren.

Wilt u één van de 15 deelnemers zijn, of wilt u meer informatie? Mail dan naar ondernemersloket@wageningen.nl of bel Jolanda van Wijk, medewerker ondernemersloket, tel. (0317) 492 708.