Project Gemeente Westland

website
Stip Westland heeft vernieuwde website
Publicatiedatum: 05-07-2007

Vanaf donderdagmiddag 5 juli is het mogelijk de vernieuwde website van Stip Westland (www.stipwestland.nl) te bezoeken. Op de website kunnen bezoekers die een beroep willen doen op de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) gemakkelijk informatie vinden en ook aanbieders vergelijken. Stip Westland biedt op die manier de burgers een nog betere service, waarbij men zelf kan kijken naar het woon-, zorg- en hulpaanbod. Een bezoek aan het loket is dan niet meer nodig.

Stip Westland is in de gemeente Westland het punt voor informatie, advies, aanvragen en indicering op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Stip Westland komt voort uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) die per 1 januari 2007 in is gegaan. Deze wet regelt onder meer dat de gemeente zorgt voor goede informatievoorziening over wonen, zorg en welzijn. Stip Westland is hierop het antwoord.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) moet ervoor zorgen dat mensen zolang mogelijk zelfstandig kunnen (blijven) wonen en mee kunnen doen in de samenleving. De Wmo regelt bijvoorbeeld de ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers. Ook regelt de Wmo de hulp bij het huishouden en zorgt voor goede informatie over de hulp en ondersteuning die mensen van de gemeente en andere organisaties kunnen krijgen.
Stip Westland is een samenwerkingsverband van gemeente Westland, Stichting Welzijn Westland en de woningcorporaties Arcade, Woningcorporatie Wateringen en Vestia Westland.