Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Leidschendam, 5 juli 2007

1500e Slimme PINpakket verkocht

De actie Slimme PINpakketten van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (samenwerking tussen banken en toonbankinstellingen) slaat aan. Maar liefst 1500 ondernemers hebben de afgelopen drie maanden een Slim PINpakket besteld bij een van de tien deelnemende leveranciers. De kopers zijn vooral ondernemers die tot dusver geen PINbetalingen accepteerden. Daarmee sluit de actie prima aan bij de doelstelling van de Stichting om klanten op meer locaties de mogelijkheid te bieden om met hun PINpas te betalen.

De ondernemers krijgen op de aanschaf van een PINpakket een subsidie van honderd euro van de Stichting. Ondernemers hebben keuze uit 26 slimme PINpakketten van 10 leveranciers. De pakketten bestaan minimaal uit een betaalterminal (er zijn mobiele en vaste betaalautomaten verkrijgbaar) en een telecomcontract. Maar vaak zijn ze ook inclusief bankkosten, internetgebruik of zelfs telefonie. Slim zijn ze verder door de 1-loket-gedachte. De pakketten staan op www.slimmepinpakketten.nl. Via deze site kan ook de subsidie worden aangevraagd.

Van de 1500 kopers zijn 1200 nieuwe PINacceptanten. De overige kopers hadden voorheen ook al een PINautomaat, maar stapten over op een meer volwassen oplossing die bedoeld is voor veel PINtransacties. De kopers zijn uit verschillende sectoren en branches afkomstig. We zien opvallend veel marktkooplieden, horeca-ondernemers en dienstverleners onder de kopers. Binnen de gevestigde detailhandel vallen de grote aantallen versspeciaalzaken op.

----------



Ingezonden persbericht