Dexia Bank


Dexia LdG Banque S.A.: oprichting van een emissiebank voor pandbrieven

4/07/2007

Dexia meldt de oprichting van Dexia LdG Banque S.A., een nieuwe emissiebank voor pandbrieven in Luxemburg.

Op 3 juli 2007 heeft Dexia LdG Banque S.A., een volle dochtermaatschappij van Dexia BIL, van de Luxemburgse minister van de Schatkist en van Begroting vergunning gekregen om alle transacties uit te voeren die voorzien zijn in de wet van 21 november 1997 over emissiebanken voor pandbrieven.

In het kader van deze wet zal de hoofdactiviteit van Dexia LdG Banque S.A. bestaan in het herfinancieren van kapitaal uit financieringsactiviteiten van de Dexia-groep voor de publieke sector in de landen van de OESO en van de Europese Economische Ruimte, door de uitgifte van gedekte obligaties.

Door de oprichting van een derde emissiebank naast de twee bestaande emissiebanken voor pandbrieven met rating AAA binnen Dexia, Dexia Municipal Agency en Dexia Kommunalbank Deutschland, versterkt de Dexia-groep haar herfinancieringscapaciteit. Dit alles in het kader van een sterke ontwikkeling van haar metier van financiële dienstverlener aan lagere overheden.

In het tweede halfjaar ligt de nadruk nog op het opstarten van de emissiewerkzaamheden, maar begin 2008 wil Dexia LdG Banque S.A. tot de internationale markten toetreden om zich in deze markt snel als toonaangevende emittent te profileren.

Volgens Marc Henry, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het directiecomité, past dit plan uitstekend in de strategie van het belangrijkste metier van de Dexia-groep: "De Luxemburgse wetgeving verruimt het begrip 'activa die voor de dekking van pandbrieven in aanmerking komen' en geeft de Dexia-groep de mogelijkheid om dankzij een verbeterde herfinanciering van de activa nog actiever aan de ontwikkeling van de lokale economie mee te werken. Zo vinden we in de portefeuilles van de Dexia-groep een aanzienlijk en gevarieerd aanbod van activa van hoge kwaliteit die aan de wettelijke criteria beantwoorden. Met deze activa zullen wij in staat zijn ons snel op te werken tot een belangrijke speler als emittent van pandbrieven."

Marc Henry zal de leiding van de bank op zich nemen, samen met Jacques Dupuis, die momenteel verantwoordelijk is voor de credit research binnen de "Financiële Markten" van Dexia.


* Persdienst Brussel +32 2 213 50 81

* Persdienst Parijs +33 1 58 58 86 75

* Investor Relations Brussel +32 2 213 57 46
* Investor Relations Parijs +33 1 58 58 85 56