AutoRai

Citroën C-Crosser: unieke styling en een veelzijdig karakter

(7/5/2007)
De Citroën C-Crosser beleeft binnenkort zijn Nederlandse marktintroductie, na zijn werelddebuut tijdens de Salon van Genève in maart van dit jaar. De opvallend elegante C-Crosser onderscheidt zich als een uiterst veelzijdige SUV met voortreffelijke rijeigenschappen, een krachtige motor en een milieuvriendelijk karakter.

Dynamiek en comfort gecombineerd
Met zijn vierwielaandrijving, praktische transmissie, uitgebalanceerd onderstel en krachtige remsysteem combineert de C-Crosser een even dynamisch als efficiënt weggedrag met uitgelezen comfort voor alle passagiers.

High-performance motor met roetfilter
De 2.2 HDiF dieselmotor van de C-Crosser staat met een vermogen van 156 DIN pk (115 EEC kW) en een hoog koppel van maar liefst 380 Nm garant voor maximaal rijplezier. Dankzij een roetfilter ligt de uitstoot van roetdeeltjes aanzienlijk laag en is de CO2-emissie minder dan 200 g/km (191 g/km met 16-inch velgen en 194 g/km met 18-inch velgen).

Uitzonderlijk veelzijdig
Het interieur van de C-Crosser is al even veelzijdig. Het is eenvoudig en praktisch in het gebruik, en het is met de flexibele 5+2 stoelconfiguratie op elke situatie voorbereid. Een elektrisch verstelbare tweede zitrij, talrijke opbergruimtes en het grote laadvolume dragen bij aan het gebruiksgemak.

Elegante styling
Het smaakvolle lijnenspel van de C-Crosser ademt kracht en elegantie, en maakt de nieuwkomer direct als Citroën herkenbaar.

In het luxesegment is de C-Crosser daarmee een nieuw alternatief voor mensen die zoeken naar een combinatie van rijplezier en veelzijdigheid, in een voertuig dat ontworpen is met het oog op vrijheid en avontuur.

Het Citroën Styling Center heeft de C-Crosser een uniek uiterlijk meegegeven, dat volledig in de lijn van de rest van het modellengamma past en dat onmiskenbaar het merk-DNA in zich draagt.

Gezamenlijke ontwikkeling
De C-Crosser is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen PSA Peugeot Citroën en Mitsubishi Motors Corporation, met als doel een voor de Europese markt bestemde SUV. Jaarlijks zal de Mizushima fabriek in Japan voor Citroën 15.000 C-Crossers produceren. De door PSA Peugeot Citroën ontworpen HDiF dieselmotor wordt geproduceerd in Trémery in Frankrijk.

Door deze samenwerking breidt Citroën haar modellengamma uit met een SUV die beantwoordt aan de hoogste eisen ten aanzien van rijcomfort en design.