AutoRai

Gamma wijzigingen bij Peugeot

(7/5/2007)
Ingaande juli wijzigt Peugeot het leveringsgamma van verschillende modellen. Hieronder geven we in vogelvlucht de wijzigingen weer.

1007

De belangrijkste wijziging in het 1007-gamma is de verkleining van het gamma tot 2 niveauâs, Urban en Sporty. Het niveau Gentry komt hiermee dus te vervallen.

De uitrusting van de Sporty is hierbij enigszins aangepast om beide niveaus dichter bij elkaar te brengen. Zo heeft de Sporty voortaan niet langer standaard lichtmetalen velgen en ook de aluminium accenten in het interieur ontbreken.

De overige typerende Sporty-elementen zoals de zwarte koplampen, luchtinlaat met honingraatstructuur, mistlampen, speciale achterbumper met verchroomd uitlaatsierstuk en de sportstoelen blijven gehandhaafd.

De Sporty is echter weer als vanouds aan te kleden met de 16 inch lichtmetalen velgen âAntilopeâ en het nieuwe âPack aluâ die verkrijgbaar zijn als optie.

De 1.4-16V verdwijnt
Ook op motorisch gebied is er een belangrijke wijziging. De 1.4-16V ET3 motor is niet langer in productie. Vanaf productie juli is de 1007 derhalve alleen nog maar leverbaar met de 1.4 75pk benzinemotor (op Urban en Sporty) en de 1.6-16V 110pk sterke benzinemotor op de Sporty (leverbaar met of zonder 2Tronic).

De Sporty blijft tevens leverbaar met de 1.4 HDi of de 1.6 HDiF 16V met roetfilter.

Prijsindicatie
Op dit moment zijn de definitieve prijzen van de ânieuweâ Sporty nog niet bekend. De ânieuweâ Sporty zal naar verwachting EUR 600,- goedkoper zijn dan de oude Sporty.

206

De 110pk 1.6-16v benzinemotor is niet meer leverbaar.

207

De XT versies komen te vervallen, maar krijgen een prima vervanging met de vijfdeurs XS, die vanaf heden tevens leverbaar is met het interieur van de voormalige XT, inclusief het gewilde velours en de armsteunen op de voorstoelen.

De XS is nu ook leverbaar met de 1.4HDi, en de Féline met de 150pk THP motor is er voortaan ook, net als de 110pk 1.6HDiF, als vijfdeurs versie.

Overigens is genoemde 110pk 1.6HDiF opnieuw getest en valt vanaf 1 juli in brandstofver-bruikscategorie B, waardoor deze motorisatie in de 207 profiteert van een korting op de BPM van EUR 500,-. Alle versies met de 90pk HDi worden voortaan standaard voorzien van een FAP roetfilter. Dit heeft geen gevolg voor de prijs, aangezien de meerprijs van het roetfilter geheel wordt gecompenseerd door de van overheidswege verstrekte subsidie van EUR 600,- op de BPM.

307

Met het oog op de komst van de 308 in september wordt het leveringsgamma van de driedeurs en de vijfdeurs de komende weken gereduceerd. De vijfdeurs XSi- en de driedeurs modellen zijn vanaf heden niet meer leverbaar De productie van de SW en Break modellen alsmede de CC gaat daarentegen onverminderd voort.

407

Per productie juli 2007 verandert het 407 gamma ingrijpend. Het gamma van de Berline en SW kent een geheel andere opbouw gecombineerd met een tweetal zeer aantrekkelijke Business-packs.

SR
Het nieuwe gamma start met de SR. De SR is gelijk aan de voormalige XR, echter de SW-versie is afwijkend. De 407SW SR heeft een stalen dak in plaats van het glazen dak en is niet voorzien van een modulaire passagiersstoel. De 407 SR Berline is er vanaf EUR 25.990,-.

De 407SR SW is er vanaf EUR 27.390,-. Op deze scherp geprijsde SR doen we bovendien een aantrekkelijke Business-aanbieding.

Het Pack Business bieden wij op de 407 SR aan voor EUR 999,-. Het Pack bestaat uit een geïntegreerd VDO navigatiesysteem, een RD4 radio/cd-speler met MP3-afspeelmogelijkheid en een Bluetooth carkit. Het klantvoordeel bedraagt EUR 1.400,-

ST
De 407 ST vormt de kern van het gamma en vervangt de XR Pack en deels ook de XS en XT. De uitrusting is één op één vergelijkbaar met de populaire XR Pack van voor de gammawijzigingen van oktober 2006. Het is een auto met een aantrekkelijke prijs/product verhouding.

Het aanbod aan bekledingen op de ST is groot. De klant kan kiezen uit drie ambiances. Ambiance Titane heeft het voormalige XS-interieur (maar met het dashboarddecor van de Féline). Ambiances Diamant en Ivoire hebben het voormalige XT-interieur (met het dashboarddecor in houtmotief).

Vrijwel alle beschikbare opties zijn verkrijgbaar op de ST. Inclusief lederen bekleding, 16 inch of 17 inch lichtmetalen velgen, RT4 radio/telefoon/navigatie met jukeboxfunctie, parkeerhulp.

Ook hier is er een aantrekkelijke Business-aanbieding, voor slechts EUR 930,-. Dit Pack bestaat uit een RT4 radio/
telefoon/navigatiesysteem met jukeboxfunctie, en tevens de stootstrips rondom in kleur van de carrosserie

Het klantvoordeel bedraagt EUR 2.000,-

GT
De top van het gamma wordt gevormd door de GT. De ambiance is Titane met Andorre bekleding. De viercilindermotoren staan op de bekende 17 inch lichtmetalen XS-velgen âCosmosâ terwijl beide zescilindermotoren op de 18 inch lichtmetalen velgen âSoleilâ staan.

Op de GT zijn alle stootstrips rondom in de kleur van de carrosserie gespoten. Verder is de GT standaard uitgerust met elektrisch bedienbare voorstoelen, parkeerhulp achter, bandenspanningscontrôle, een automatisch dimmende binnenspiegel, matten vóór en achter en een multifunctioneel kleurenscherm.

Packs Business op SR en ST
Twee aantrekkelijke aanbiedingen waarmee we vooral de zakelijke markt willen aanspreken.

407 Coupé diesel

Tot op heden was de 2.7 V6 HDiF de enige dieselvariant van de 407 Coupé. Vandaag introduceren wij de bekende, 136pk sterke, 2.0 HDiF in de Coupé op de niveaus Référence en Pack. De motor is naast voldoende krachtig toch nog zuinig en schoon.

Zo schoon zelfs dat de auto zit in brandstofsverbruikscategorie B en daarmee gerekend kan worden tot de meest schone autoâs in zijn segment.

Met een vanafprijs van EUR 40.950,- (tegen EUR 50.355,- voor de huidige goedkoopste 407 Coupé diesel) komt de 407 Coupé 2.0HDiF binnen het bereik van een nieuwe doelgroep en kan een uitstekend alternatief zijn voor lease-rijders uit het M2 of H-segment die iets bijzonders willen. Mede dankzij zijn âgroeneâ label is deze auto voor de leasemarkt interessant. De 407 Coupé 2.0 HDiF 16V is beschikbaar vanaf productie september.