Ingezonden persbericht


The Phone House opent Nederlandse Mobile Fashion Store in Amsterdam Nederlandse primeur Samsung shop-in-shop voor designtelefoons

Amersfoort, 4 juli 2007 - The Phone House opent op woensdag 4 juli haar eerste Nederlandse Mobile Fashion Store aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. In deze unieke winkelomgeving komen de laatste trends op het gebied van mode, lifestyle en mobiele telefonie samen. Samsung presenteert in een speciaal gedeelte van de winkel haar nieuwste designtelefoons. De Mobile Fashion Store biedt modebewuste consumenten een spetterende winkelervaring. Met dit unieke winkelconcept maakt The Phone House de zoektocht naar de nieuwste trendy telefoons, accessoires en gadgets een ware beleving. Geheel in stijl wordt de opening verricht door fashiongoeroe Maik de Boer.

De Mobile Fashion Store is voor The Phone House de eerste telecomwinkel in Nederland met een shop-in-shop. Voor Samsung Electronics Benelux is het de eerste keer dat zij haar aanbod presenteert in een shop-in-shop concept. In de nieuwe zaak bevindt zich een apart winkelgedeelte van Samsung. Hier presenteert de innovatieve producent van designtelefoons haar nieuwste toestellen en bijbehorende lifestyle-producten. Paul Wilkens, Sales & Marketing Director Telecommunications Division van Samsung Electronics Benelux ziet het instore concept als "de ideale manier om de nieuwste designtelefoons van Samsung onder de aandacht te brengen van een hip publiek. We hebben de winkel ingedeeld aan de hand van drie lifestyles: Fashion, Business, Music & Entertainment. De mobiele telefoons uit deze drie lijnen geven de trend aan voor modebewuste personen met een eigen stijl. En dat zijn precies degenen die de Mobile Fashion Store zullen bezoeken."

"Mobiele telefoons zijn meer dan alleen een gebruiksvoorwerp. Ze vormen tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van de dagelijkse garderobe", zegt Bert van Dam, Managing Director van The Phone House Nederland. "Bij de keuze voor een mobiele telefoon speelt de look-and-feel van een toestel een minstens zo belangrijke rol als de technische eigenschappen. Vooral jongeren zoeken een telefoon die aansluit bij hun persoonlijke stijl. Met de combinatie van mode en mobiele telefonie speelt The Phone House in op deze ontwikkeling. Dat maakt de Mobile Fashion Store behalve een baanbrekend, ook een uiterst veelbelovend winkelconcept."

Beeldmateriaal
Digitaal beeldmateriaal van de opening en van het interieur van de Mobile Fashion Store is te vinden op: www.lvtpr.com/imagegallery of aan te vragen bij thephonehouse@lvtpr.nl

The Phone House
The Phone House is de grootste onafhankelijke retailketen voor mobiele telecommunicatie in Nederland en Europa. Met ruim 2.000 winkels in elf landen (België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Nederland, Portugal, Spanje, USA, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland) verkoopt The Phone House jaarlijks meer dan 8,2 miljoen aansluitingen en behaalt ze een gezamenlijke omzet van circa 4,5 miljard euro. De keten levert alle merken mobiele telefoons, accessoires en alle netwerken. Bij het bedrijf werken ruim 16.000 mensen. Voor de komende jaren is het doel van The Phone House om de succesformule verder uit te bouwen en zo de nummer 1-positie als de grootste Europese winkelketen voor mobiele communicatie verder te versterken. The Phone House, sinds 1998 actief op de Nederlandse markt, heeft inmiddels 185 vestigingen.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en één van de snelst groeiende merken ter wereld, met een merkwaardegroei van 186 procent in vijf jaar. Hiermee is Samsung het leidende merk in consumentenelektronica. In 2006 behaalde Samsung een totale omzet van US$ 63,4 miljard en een nettowinst van US$ 8,5 miljard. Wereldwijd zijn bij Samsung 138.000 medewerkers actief in meer dan 124 kantoren in 56 landen. Samsung boekt in de Benelux jaarlijks een omzetgroei van 30 procent. Bij Samsung Electronics Benelux werken 145 personen, van wie 95 op het hoofdkantoor in Delft en 50 op de vestiging in het Belgische Vilvoorde.

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Lammers van Toorenburg Benelux PR, Armine Egberink, Telefoonnummer: 030 65 65 070, E-mail: thephonehouse@lvtpr.nl

Hollander van der Mey/MS&L
Daniëlle Tamis/Monique Heim, Telefoonnummer: 070 354 9000, E-mail: samsung@hvdm.nl