Dienstenbond CNV

Nieuws

5 juli 2007

Na zeven rondes cao voor supermarktbranche

De werkgevers in de supermarktbranche en de vakbonden hebben na zeven onderhandelingsrondes een cao-akkoord bereikt. Dat melden de betrokken bonden van vakcentrales FNV en CNV vandaag.

De huidige cao wordt met één jaar verlengd en loopt van 1 april van dit jaar tot 1 april volgend jaar. De werknemers krijgen op 1 augustus twee procent loon erbij en per 1 januari een procent. De bonden zijn na de moeizame onderhandelingen vooral blij dat ze 'verslechteringen' van de cao, zoals het afschaffen van toeslagen voor het werken op zondagen en Koninginnedag, hebben kunnen tegenhouden.

Volgens CNV-onderhandelaar Fedde Monsma hebben de werkgevers met het akkoord eigenlijk tijd gekocht. Over strategieën voor de lange termijn, zoals scholing en flexibiliteit, is geen overeenstemming bereikt. "Dus volgend jaar kunnen we weer om de tafel", zegt Monsma. Het onderhandelingsresultaat wordt met een neutraal advies aan de leden voorgelegd, meldt FNV Bondgenoten. In de supermarktbranche werken ongeveer 200 duizend werknemers. De cao geldt voor zowel winkels als distributiecentra.

Novum