Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Persbericht

InAxis deelt 'De Frisse Blik' uit:

dé krant voor de koele ambtenaar

De uitdelers van de gratis dagbladen op de stations hebben er morgen eenmalig een concurrent bij. Dan delen de commissieleden van InAxis 'De Frisse Blik' uit op het station van Den Haag Centraal. Dé gratis krant voor de koele ambtenaar, bedoeld om slaperige ambtenaren wakker te schudden.

InAxis, de commissie voor innovatie van het Openbaar Bestuur van het ministerie van Binnenlandse Zaken, heeft onderzoek gedaan naar de frisse blikken van nieuwe ambtenaren. Hieruit bleek dat de nieuwe ambtenaar slechts honderd dagen met frisse blik rondkijkt. Daarna wordt hij onderdeel van de organisatie en verliest hij zijn verfrissende kijk op het werkproces.

En dat is zonde, vindt InAxis. Frisse blikken houden een organisatie scherp en zorgen voor vernieuwing. Om blikschade tegen te gaan heeft InAxis daarom 'De Frisse Blik' uitgebracht, de krant voor de koele ambtenaar. Met goede initiatieven uit het openbaar bestuur, oplossingen om de frisse blikken te behouden, valkuilen en interviews met mensen met 'frisse blikken'. Ter inspiratie voor alle ambtenaren. Om frisse blikken te behouden, te benutten óf juist terug te krijgen.


----------