Doe mee met de Nationale Klimaattest 04 juli 2007, Den Haag - Op donderdag 5 juli presenteren de Nationale Postcode Loterij en de KRO de Nationale Klimaattest. De test is een voorproefje op het wereldwijde Live Earth Concert dat op zaterdag 7 juli wordt gehouden.

Tijdens de test kunt u voor uzelf bepalen hoe klimaatbewust u bent. Na de beantwoording van 32 vragen weet u hoe u 'klimaatneutraal' kunt worden. Dat betekent dat u weet wat u moet doen om het klimaat zo weinig mogelijk te beïnvloeden en hoe u dat wat wel schadelijk is, kunt compenseren.

In de studio wordt de test gemaakt door zes bekende Nederlanders, onder wie Yvon Jaspers en Martijn Krabbé, en door groepen mensen van wie verondersteld wordt dat zij in meer of mindere mate kennis van het klimaat hebben, zoals de organisaties achter de HIER-campagne, biologische boeren, zonaanbidders, scholieren en auto- en motorcoureurs. Kijkers kunnen tijdens de uitzending op de website www.klimaattest.kro.nl aan de test meedoen. De presentatie is in handen van Anita Witzier en Rob Kamphues.

De Nationale Klimaattest wordt op donderdag 5 juli vanaf 20.25 uur uitgezonden op Nederland 3.

www.klimaattest.kro.nl Meer over de HIER-campagne