Persuitnodiging: ondertekening Bestuursakkoord Waterketen

Donderdag 5 juli ondertekenen minister Cramer van VROM, staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat, voorzitter van het Interprovinciaal Overleg J. Franssen, B. Hoogwout namens Vewin, I. Adema namens de Vereniging Nederlandse gemeenten en G. Verwolf namens de Unie van Waterschappen het Bestuursakkoord Waterketen. De waterketen is het geheel van diensten aan huishoudens en bedrijven dat te maken heeft met het gebruik en het afvoeren van water.

In het bestuursakkoord willen partijen het belang van een goede samenwerking tussen de (water-)ketenpartners, VROM en VenW beklemtonen. Door samenwerking wordt een extra impuls gegeven aan de ontwikkeling van een meer doelmatige en transparante waterketen. In het bestuursakkoord staan concrete voornemens als het doen van vergelijkend onderzoek, vormen van samenwerking, het inzichtelijk maken van kosten en een innovatie-agenda. De koepelorganisaties die dit bestuursakkoord ondertekenen, zullen hun leden stimuleren en adviseren om de speerpunten die in het akkoord staan te realiseren.

Een medewerker van uw redactie is van harte uitgenodigd de bijeenkomst en ondertekening bij te wonen. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Tijdstip:

Donderdag 5 juli, 11.30-12.00 uur

Lokatie:

Ministerie van Verkeer en Waterstaat,

Plesmanweg 1 - 6
2500EX Den Haag

Noot voor redacties (