Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA wil veilige fietsroute over Raaksbruggen

De PvdA wil dat het ook na de opening van de parkeergarage aan de Raaks voor fietsers uit Haarlem-West mogelijk blijft om over de Raaksbruggen het centrum te bereiken. De PvdA zal daarom donderdag 5 juli in de gemeenteraad een motie indienen, die het College van B&W verzoekt om voetgangers en fietsers een veilige route aan te bieden over de Raaksbruggen.

Donderdag 5 juli bespreekt de Raad het krediet om parkeergarage de Raaks te gaan bouwen. Bij dit krediet is ook het verkeerscirculatieplan aan de orde. Het College stelt voor om het langzame verkeer niet meer over de raaksbruggen te laten verlopen. Zij laten auto's en bussen wel over de Raaksbruggen rijden, maar de fietsers moeten via de Zijlstraat of de Barrevoetestraat naar het centrum van Haarlem.

PvdA-raadslid Marjan Zoon: "De PvdA maakt zich zorgen over dit plan. Fietsers kiezen altijd de kortste weg en dat is in dit geval over de Raaksbruggen en de toekomstige rotonde bij de Raaks. Dit zullen ze ongetwijfeld blijven doen, ook als dat formeel niet meer mag. De PvdA vreest dat dit tot gevaarlijke situaties zal leiden. Wij vragen het College dan ook om fietsers en voetgangers over de Raaksbruggen een goede en veilige route aan te bieden die voldoet aan alle eisen die daar voor gelden".

*** EINDE PERSBERICHT ***