ABVAKABO FNV

Kom naar de manifestatie in Enschede op 5 juli tegen de WMO

Op donderdag 5 juli organiseert ABVAKABO FNV een manifestatie in Enschede! Het gaat niet goed met de uitvoering door de gemeenten in Twente van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de meeste werkgevers lopen niet bepaald voorop om het voor hun eigen werknemers goed te regelen.
Op 10 april 2007 heeft ABVAKABO FNV alle gemeenten in Twente aangeschreven. Wij hebben over de eerste honderd dagen WMO onze bezorgdheid uitgesproken.

Op een uitzondering na, heeft geen enkele gemeente (noch de Colleges B&W, noch de Gemeenteraden) inhoudelijk gereageerd op de bezorgheid die wij hebben uitgesproken.
Wel moeten wij uit de krant lezen dat wethouder Wallinga van de Gemeente Enschede van mening is dat wij met elkaar maar door de zure appel heen moeten bijten. Dat wordt wel een erg zure appel als het gaat om vermindering van uren, overheveling naar alpha-constructie, ontslagen, wurgcontracten, enz.

De cao-onderhandelingen Ouderenzorg en Thuiszorg zijn afgebroken. Het was onmogelijk om een cao zonder verslechteringen af te spreken. De werkgevers wensten halsstarrig vast te houden aan verslechteringen. De grootste werkgevers in Twente staan daar ook achter en hebben al aangegeven voorstander te zijn van een (uitgeklede?) basiscao.

Wij hebben de werknemers uit de Verpleeghuizen en Verzorgingshuizen en de Thuiszorg uitgenodigd voor een GROTE DEMONSTRATIEVE BIJEENKOMST in Enschede op het plein voor het Gemeentehuis, Langestraat 24, op donderdag 5 juli om 19.30 uur.

Werknemers hebben recht op meer zekerheid op werk en inkomen en die wordt niet gegeven. Het gaat dus om:

* Negatieve gevolgen van de WMO voor u als werknemers
* Het afbreken van de cao-onderhandelingen.

Het programma is nog niet helemaal bekend, maar in ieder geval:
* spreker over de WMO-situatie in Twente en mogelijk aanbieden van petitie aan wethouder Wallinga

* spreker over de cao-ontwikkelingen en de negatieve opstelling van de werkgevers

* werknemers met hun eigen verhaal

03-07-2007, Thuiszorg, Verpleeg- en verzorgingshuizen | Meer over: