Gemeente Vlist


| | | | | | K5 | | |


---


---

K5

Samenwerking in de Krimpenerwaard: K5

Sinds enkele jaren werkt Vlist met de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk en Schoonhoven intensief samen onder de naam 'K5'.

Krimpenerwaardraad vergadert over regionale woonvisie

De Krimpenerwaardraad komt op 5 juli om 20.00 uur voor de derde keer bijeen in de raadzaal te Lekkerkerk. Deze vergadering is openbaar. De K5-gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist werken aan de uitwerking van de strategische visie. De Krimpenerwaardraad geeft prioriteit aan het ontwikkelen van een regionale woonvisie en de afgelopen maanden is hier hard aan gewerkt. De Bouwstenennotitie is in het K5-bestuur besproken en deze ligt nu bij de Krimpenerwaardraad ter besluitvorming. Deze notitie bevat kwantitatieve gegevens over de woningvoorraad en de bevolkingssamenstelling en gegevens uit de woningbouwprogrammas van de verschillende gemeenten. De gegevens zijn besproken met een Klankbordgroep, bestaande uit externe partijen die betrokken zijn bij het woonbeleid. Aan de hand van deze notitie is in een informatiebijeenkomst voor de raadsleden een toelichting gegeven op de gekozen aanpak. Aansluitend is aan visievorming en strategie gewerkt. Op 5 juli worden de meningen gepeild op de eerste aanzet voor de woonvisie, die tijdens de vergadering van 4 oktober 2007 voorligt ter besluitvorming.

Een onderwerp dat al lange tijd in voorbereiding is, is het instellen van een bestuurscommissie die zich over de K5-afdeling Brandweer zal buigen. Het voorstel voor vaststelling van de verordening die de taken en bevoegdheden van de commissie behandelt staat daarnaast op de agenda.

De Krimpenerwaardraad heeft een beslissende stem in het vaststellen van de jaarrekening van het K5-secretariaat over 2006 en de begroting voor 2008 van de K5-organisatie. De begrotingen van sociale zaken, onderwijs, ICT en personeel en organisatie zijn geïntegreerd in deze begroting.

Daarnaast liggen er ingekomen stukken over interne en externe communicatie en besluitvormingsprocedures. De K5-gemeenten kiezen ervoor op uniforme wijze de medewerkers en raadsleden te informeren en betrekken. Onderscheid bij besluitvorming is gemaakt tussen beleidszaken die uniform worden geregeld voor de vijf gemeenten (de strategische taken) en beleidszaken waar de gemeenten lokale inkleuring kunnen geven (de operationele taken, waaronder onderwijs en sociale zaken). Een ander ingekomen stuk is de visie op recreatie van het Natuur- en Recreatieschap Krimpenerwaard. Deze visie dient als basis bij het ontwikkelen van de Visie recreatie en toerisme K5.

Meer informatie?

Alle informatie over de K5-samenwerking en de vergaderingen van de Krimpenerwaardraad (incl. bijbehorende vergaderstukken) vindt u op de K5-website.

www.k5-gemeenten.nl


---

| |