Gemeente Weert

27 juni 2007

Donderdag 5 juli

OPENING VERNIEUWDE MARKT, KORENMARKT EN OMGEVING

De revitalisering van de Weerter binnenstad is klaar! Met de herinrichting van de Markt, Korenmarkt, het Oud Kerkhof en een deel van de Schoolstraat is de vernieuwing van de binnenstad na 10 jaar afgerond. De Markt en Korenmarkt en omgeving worden op donderdag 5 juli om 17.00 uur feestelijk geopend door wethouder P. Sijben.

Het opknappen van de Markt, Korenmarkt en omgeving heeft E 935.000,- gekost.

Tien jaar herinrichting
In 1995 ging de gemeenteraad akkoord met de Visie Revitalisering binnenstad Weert. Vervolgens ging het project in 1997 van start met de herinrichting van de Muntpromenade. Daarna zijn de Beekstraat, het Collegeplein, de Nieuwe Markt, de Meikoel, de Van Berlostraat, de Langstraat, een gedeelte van de Stationsstraat, de Maasstraat, de Hoogstraat en -in 2006- de Oelemarkt en Carisstraat opgeknapt.

In 2001 is met de aanleg van de nieuwe bestrating van het gedeelte van de Markt waarop de Muntpromenade, Beekstraat, Hegstraat en Hoogstraat uitkomen al een begin gemaakt van de herinrichting van de Markt. De laatste maanden is hard gewerkt aan de afbouw van de Markt, Korenmarkt en omgeving. Dit stadshart is een belangrijk beeldbepalend onderdeel van de binnenstad van Weert en dus sluitstuk van de Revitalisering Binnenstad binnen de singelring.

Overigens zal aan de bestrating van de Muntpromenade en de Beekstraat nog extra onderhoud worden gepleegd.

Noot voor de pers,

Gemeente Weert