Ingezonden persbericht


Persbericht

Delft, 26 juni 2007

Burgemeester lanceert toekomstfilm Delft

Wat staat ons te wachten over enkele jaren als de spoortunnel een feit is? Dit is te zien op een zeer bijzondere film, gemaakt door het bedrijf DelftTech. Het is een unieke blik in de toekomst op een bekend stukje Delft: Phoenixstraat / Spoorsingel, de Spoorzone.

De visualisatiefilm is gemaakt op basis van 3-dimensionale laserscans en 3D gaming software. Getoond wordt hoe de spoorzone er anno 2007 uit ziet en hoe de Spoorzone er uit zal zien na voltooing van het ontwerp van de Spaanse architect Busquet. Door middel van de laserscans is de bestaande omgeving tot op 3 mm nauwkeurig digitaal gemaakt, waarna het nieuwe ontwerp eraan toegevoegd is. Dit leidt tot een zeer realistisch beeld van de toekomst van Delft.

Op donderdag 5 juli zal Burgemeester Bas Verkerk om 17 uur de cd-rom officieel lanceren bij BacinolEXPO. Vanaf dan is de film voor iedere Delftenaar gratis af te halen (op=op). Dit kan tot en met 8 juli exclusief bij BacinolEXPO, waar momenteel de expositie Virtueel Realisme draait. De tentoonstelling laat zien wat er allemaal mogelijk is met virtual reality en 3D visualisaties aan de hand van projecten van zes Delftse organisaties. De bezoeker kan de toepassingen ter plekke ervaren door de interactieve serious games die gespeeld kunnen worden.

De expositie Virtueel Realisme is gratis te bezichtigen van 10 juni t/m 8 juli. BacinolEXPO is woensdag t/m zondag geopend van 12 tot 17 uur. Bacinol-gebouw, Wateringsevest 38 te Delft. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.bacinolexpo.nl of bellen met 06-30 646 323.



Ingezonden persbericht