Gemeente Leeuwarden

Avond mogelijke locatie daklozenopvang Nieuweweg

Bron: Gemeente Leeuwarden (26-06-2007) Op donderdag 5 juli houdt de gemeente een avond over een mogelijke locatie voor de algemene opvang van daklozen in Leeuwarden. Het gaat om 40 kortdurende woonplekken in het gebouw Gymnasion aan de Nieuweweg. Wethouder Sluiter wil graag de reacties van betrokkenen en belangstellenden weten voordat het college na de zomer een besluit neemt over deze mogelijke locatie.
In de week voorafgaand aan 5 juli wordt gesproken met direct omwonenden, het wijkpanel, bedrijven en organisaties in de buurt.

In Leeuwarden zijn vier nieuwe locaties voor de opvang van daklozen nodig. Het gaat om de algemene opvang, een woonpension, een zorg/verpleeghuis en de nachtopvang. Deze locaties zijn nodig omdat de Terp aan de Gouden Regenstraat gaat sluiten.

Het programma is als volgt:

- Wethouder Sluiter vertelt wat het gemeentelijk beleid voor daklozen en locatiekeuze inhoudt;

- Stichting Maatschappelijke Opvang Fryslân geeft informatie over de doelgroep van de algemene opvang en de plannen voor het Gymnasion. Verder gaan zij in op de afspraken die zij met een buurt maken wanneer er een opvangvoorziening komt;

- Daarna is er ruime gelegenheid voor gesprek en het geven van reacties op deze mogelijke locatiekeuze.

De avond wordt gehouden in It Aljemint, Doelestraat 2-4 te Leeuwarden, van 20.00 uur tot ongeveer 21.30 uur.

Belangstellenden zijn van harte welkom.