Gemeente Papendrecht

7 juni 2007

Op straat in Papendrecht
De dvd `Op de straat' wordt donderdag 5 juli om 15.45 uur gepresenteerd in Interval. De dvd laat zien op welke manier jeugd in Papendrecht de gemeente ervaart. Chandre Nandoe, ambulant jongerenwerker: `Ik wil pers en overige geïnteresseerden graag uitnodigen om deze presentatie in de grote zaal van Jeugdcentrum Interval bij te wonen. Na vertoning van de dvd is er gelegenheid om met een drankje informeel met de betrokken jongeren van gedachten te wisselen. De presentatie duurt tot 18.00 uur.'
(Chandre Nandoe, t. 078- 6150993, 06- 38823574.)

Presentatie plannen Noordhoekse Wiel
Park Noordhoekse Wiel dateert uit de jaren zeventig en is toe aan opknapbeurt. Eind 2006 wandelenden vertegenwoordigers van de gemeente, omwonenden en geïnteresseerden om het Wiel en werden ideeën en wensen voor het park kenbaar gemaakt.
Woensdag 13 juni wordt in De Spil aan de Stellingmolen 184 een voorlichtingsavond gehouden waarbij het voorlopig ontwerp voor herinrichting van park Noordhoekse Wiel wordt gepresenteerd, waarin de wensen zijn opgenomen. Wethouder Van Leeuwen opent de bijeenkomst om 20.00 uur, vervolgens presenteert projectleider de heer Pollaert de plannen. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Eerste fase nieuw sportcentrum afgerond: woensdag 13 juni presentatie resultaten meespraakronde
De eerste fase van voorbereiding op een nieuw sportcentrum aan de Lange Tiendweg in Papendrecht is achter de rug. In de afgelopen twee maanden sprak de gemeente een grote groep inwoners en (potentiële) gebruikers van zwembad en gemeentelijke sporthallen. Van de mogelijkheid om schriftelijk en per e-mail te reageren is volop gebruik gemaakt.

Plan is om op de huidige locatie van het zwembad De Hooght en sporthal De Donck een nieuw binnen- en buitenbad met ligweide en een nieuwe, grote, multifunctionele sporthal te bouwen.
Het zogenoemde meespraaktreject wordt woensdag 13 juni afgerond met een presentatie van het totaalverslag van alle opmerkingen, ideeën, wensen en vragen. Iedereen die daarvoor belangstelling heeft, is van harte welkom. Het verslag bevat alle reacties van inwoners, omwonenden, onderwijs, scholieren, (sport)verenigingen, instellingen, gemeentelijke adviesraden en gemeentelijk personeel.

Scholieren vallen in de prijzen
Voorafgaand aan de presentatie vindt tussen 19.00 en 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis de prijsuitreiking plaats van de ontwerpwedstrijd die op basisscholen is gehouden. Veel scholieren gaven hun wensen - vooral voor het buitenzwembad en de ligweide - vorm in een creatief twee- of driedimensionaal ontwerp. Een jury onder leiding van wethouder Vogel koos uit de inzendingen drie prijswinnaars.

Eindverslag beschikbaar
De slotbijeenkomst start om 20.00 uur, eveneens in de raadzaal. Aanwezigen kunnen een exemplaar van het verslag meenemen. Na 13 juni kan het verslag gedownload worden via www.papendrecht.nl/sportcentrum.

De inventarisatie is een belangrijke bijdrage bij samenstelling van het Programma van eisen voor het nieuwe sportcentrum. Op basis van dat programma werkt een ontwerpbureau de nieuwe sportaccommodatie op papier uit.

Veel belangstelling
De meespraak-bijeenkomsten trokken veel belangstelling. Gesproken is met de zwemsportverenigingen, zaalsportverenigingen, onderwijsinstellingen, omwonenden van het sportcentrum, inwoners van Papendrecht, de sportadviesraad, de adviesraad voor gehandicapten en onderwijsbesturen. Daarnaast zijn gesprekken gevoerd met de medewerkers van de gemeentelijke sportaccommodaties, met het `Comité behoud 50 meter buitenbad' en met vertegenwoordigers van de direct omliggende bedrijven.

Wensen en eisen
Sportverenigingen kregen tijdens de meespraak-bijeenkomsten de gelegenheid globale gebruikerswensen onder de aandacht te brengen, daarnaast konden ze schriftelijk technische wensen voor inrichting van de ruimten en oppervlakten indienen. De sporttechnische kant is grotendeels gebonden aan eisen die door de bonden en/of NOC*NSF zijn vastgesteld.
De inventarisatie van het meespraaktraject wordt gepresenteerd onder de naam `De Aftrap'. De planning gaat er vanuit dat `de finish' (realisatie van een splinternieuw sportcentrum) in 2011 wordt bereikt.

Voor de pers
Kortom: woensdag 13 juni wordt het traject afgesloten met een presentatie van de resultaten van de meespraak-ronde. De organisatie nodigt vertegenwoordigers van de pers van harte uit voor deze bijeenkomst. Het programma is als volgt:
19.00 - 19.30 uur bekendmaking prijswinnaars ontwerpwedstrijd 19.30 - 20.00 uur persbijeenkomst
20.00 - 20.15 uur presentatie resultaten
20.15 - 20.45 uur nabespreking met een hapje en een drankje

Veel belangstelling voor start Karavaan Wmo
Donderdagavond 24 mei startte de Wmo-Karavaan met een grote opkomst van geïnteresseerde Papendrechters. Ruim zeventig belangstellenden waren in De Palm om meer te horen over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en zich in te schrijven voor de verschillende Denk-mee groepen.
De Karavaan trekt in de maand juni langs deze groepen om te luisteren naar de inwoners en ideeën te verzamelen. De reacties en ideeën uit deze groepen worden gebruikt voor het Wmo-beleidsplan waar de gemeenteraad in november over beslist. Een uitgebreid verslag is te vinden op www.papendrecht.nl
Meedoen in de karavaan?
De Karavaan trekt langs zes Denk-mee-groepen. Wilt u aanschuiven? U bent van harte welkom. Meldt u aan via mensendoenmeer@papendrecht.nl. Vergeet u niet te vermelden aan welke bijeenkomst u meedoet? U kunt ook telefonisch aanmelden bij projectleider Emily Mourik, telefoon: 078-6418253.

De Schat van Papendrecht (persbericht van de Wmo-adviesraad) Drie leden van de Wmo-adviesraad ontvingen een `schat'. Zij geven deze door aan Papendrechters die als vrijwilliger iets betekenen voor andere Papendrechters. Hieronder het persbericht van de adviesraad hierover.

In de regionale pers is uitgebreid aandacht besteed aan de eerste bijeenkomst van de Wmo `Denk mee'-Karavaan waar drie leden van de Wmo-adviesraad een `schat' ontvingen. De bedoeling is dat zij deze doorgeven aan Papendrechters die, als vrijwilliger, iets betekenen voor een andere Papendrechter of een groep Papendrechters. Gelukkig is dit op veel Papendrechters van toepassing, zodat het niet eenvoudig was een keus te maken! De drie leden van de Wmo Adviesraad hebben gekozen voor:
Ali Wemmenhove, zij is iemand met een groot hart voor anderen. Zij stopt letterlijk en figuurlijk veel tijd en energie in het omzien naar mensen die met flinke beperkingen te maken hebben. Frans de Later, hij verricht als vrijwilliger al ruim drie jaar twee dagen per week allerlei klussen in verzorgingshuis de Markt. Hij is van alle markten thuis, vervangt lampen, hangt schilderijtjes op en zorgt dat een lekke band van een rollator wordt gemaakt enzovoort. Ook doet hij werkzaamheden in de tuin van de Wieken. Kortom een gouden man voor de Stichting Stolpehove en de bewoners.
Thomas Paans, hij staat altijd voor iedereen klaar. Dat kan variëren van vuilnisbak buiten zetten, de heg knippen tot helpen bij een verhuizing en alle andere klussen waarbij hij zijn mede Papendrechters mee van dienst kan zijn. Ook is hij een enthousiast wilgen knotter. Het is nu de bedoeling dat zij deze `schat' doorgeven aan inwoners die deze naar hun mening weer verdienen. Het spreekt overigens vanzelf dat de doos dan weer voorzien is van een nieuwe `schat'. Dit gaat net zolang door tot 30 Papendrechters een `schat' als waardering voor hun vrijwilligerswerk hebben ontvangen.

Welke Papendrechter verdient een lintje?
Wie iemand kent die in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding, bijvoorbeeld iemand die zich langdurig zonder eigen belang heeft ingezet voor de maatschappij, kan vóór vrijdag 29 juni contact opnemen met de gemeente, zodat er voldoende tijd is om het voorstel voor 3 augustus in te dienen (bij de gemeente waarna de gemeente het voorlegt aan het Kapittel voor de Civiele Orden). Iedereen kan iemand anders voordragen voor een lintje. Kandidaten voor een Koninklijke Onderscheiding moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden. In aanmerking komen bijvoorbeeld mensen die een voortrekkersrol hebben vervuld of een voorbeeld zijn voor anderen, mensen die werkzaamheden verricht(t)en die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben of die zeer uitzonderlijke prestaties hebben verricht.
Wie iemand wil voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding kan voor meer informatie contact opnemen met dhr. B. van Dijk van Bureau Beleidscoördinatie, tel. 078-6418867 (b.vdijk@papendrecht.nl). De burgemeester bepaalt vervolgens of hij het voorstel ondersteunt.

Werkzaamheden en afsluitingen
De P.J. Troelstrastraat is zaterdag 9 juni van 7.00 tot 16.00 uur gedeeltelijk afgesloten vanwege een zomermarkt. Donderdag 14 juni wordt vanaf 19.00 uur tot en met de volgende nacht gewerkt aan herstelwerkzaamheden aan het asfalt op de rotonde Burgemeester Keijzerweg/Veerweg.
Van vrijdag 15 juni 12.00 uur tot zaterdag 16 juni 18.00 uur geldt een tijdelijk parkeerverbod op het parkeerterrein naast de Sionskerk/de Ark vanwege een rommelmarkt.

____________